MEDIA & MARKETING

Insolventa Realitatea Media: De ce fug toti lichidatorii?

16 aprilie 2013, ora 13:03, autor(i): Madalina Pana 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Realitatea.jpg
Realitatea Media solicita inlocuirea lichidatorului judiciar hunedorean Expert Insolventa, desi acesta nu se mai ocupa de procedura de insolventa a companiei din august anul trecut. Cum se explica aceasta cerere, depusa de compania care a avut pana acum cinci administratori judiciari?

Potrivit unui dosar inregistrat la Tribunalul Bucuresti pe 11 aprilie 2013, Realitatea Media solicita prin administratorul special Florin Bercea inlocuirea lichidatorului judiciar Expert Insolventa.†

Contactat de catre DailyBusiness.ro, Emil Gros, reprezentantul Expert Insolventa, a precizat ca nu se mai ocupa de insolventa Realitatea Media din 31 august 2012 si ca nu stie de ce a aparut acest dosar la Tribunalul Bucuresti.

Faptul ca lichidatorul hunedorean nu se mai ocupa de insolventa Realitatea Media este confirmat de reprezentantii unei alte societati de administrare judiciara, HM Expert IPURL. In luna martie 2013, aceasta a scos la licitatie mai multe autoturisme aparatinand Realitatea Media.

Reprezentantii HM Expert au mentionat ca se ocupa de insolventa companiei, dar nu au oferit explicatii cu privire la dosarul din instanta si s-au limitat la a spune ca ďtoate informatiile sunt la tribunalĒ.

Realitatea Media nu s-ar afla la prima schimbare de administrator judiciar iar numirea Expert Insolventa a fost atacata de catre unul dintre actionari inca din vara anului trecut.

Pe 27 iulie, instanta a numit compania hunedoreana Expert Insolventa drept noul administrator judiciar al Realitatea Media, desi Adunarea Creditorilor decisese ca Remus Borza sa fie administrator judiciar, potrivit lui Elan Schwartzenberg, fost actionar al Realitatea.

ďFara a fi paranoic, ma intreb daca nu cumva cineva are mandat sa inchida Realitatea. Nu stiu (cine). Asta constat. Personal, cred ca sunt doua scopuri. Unu: o tentativa de a paraliza vocea Realitatii in aceasta luna. Doi: per ansamblu, cred ca se gandeste o tentativa de inchidere brutala a postuluiĒ, declara Schwartzenberg, citat de†paginademedia.ro.

Omul de afaceri vorbea despre "paralizarea vocii Realitatii" in contextul in care cateva luni mai tarziu urmau alegerile parlamentare.Societatea Euro Insol SPRL fusese desemnata in 12 iulie administrator judiciar al Realitatea Media, prin votul majoritatii creditorilor, in locul societatii Rovigo SPRL care renuntase la mandatul sau.†

Avocatul Remus Borza, care detine firma Euro Insol, preciza atunci ca desemnarea administratorului judiciar este exclusiv atributul Adunarii Creditorilor, urmand ca Tribunalul Bucuresti sa ia nota de aceasta decizie.

Ca reprezentant al GMG Media Box, firma intrata intre creditorii Realitatea Media cu o datorie de circa 16 milioane de euro,†Cozmin Gusa mentiona ca, daca va trece votul creditorilor, viitorul administrator judiciar trebuie sa fie desemnat oficial de instanta.

Euro Insol SPRL este una dintre firmele controlate de Remus Borza, desemnat pe 20 iunie administrator judiciar la Hidroelectrica.

Rovigo SPRL a fost desemnata administrator judicial al Realitatea Media in momentul in care aceasta companie a intrat in insolventa in 2011.

In vara lui 2012, Rovigo a inaintat o cerere de renuntare la mandatul de administrator judiciar, aratand ca ďa intervenit un motiv de incompatibilitateĒ.

O investigatie RISE Project de anul trecut arata ca postul Realitatea TV a revenit in proprietatea familiei lui Sorin Ovidiu Vantu, Elan Schwartzenberg ramanand cu doar 9% din Bluelink Comunicazioni, actionarul majoritar al Realitatea Media.

Potrivit unor informatii publicate luna trecuta, principalii actionari ai Realitatea Media sunt Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru, in vreme ce Elan Schwartzenberg si copiii lui Sorin Ovidiu Vantu nu se mai regasesc in actionariat.

Aceeasi sursa mentiona ca societatea Dinu Urse si Asociatii SPRL este administrator judiciar al Realitatea Media.

Lupta pentru controlul asupra unei televiziuni precum Realitatea TV poate fi explicata in contextul in care anul viitor vor avea lor alegeri prezidentiale.

Citeste si o analiza despre razboiul dintre†Realitatea si Kantar Media, companie care masoara audientele de televiziune.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Mai 2022, 05:27
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter