- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Miscari in grupul lui Sarbu: Cosmina Noaghea se muta la Praga, in locul ei vine Orlando Nicoara

17 Mar, 18:40 • marian.rujoiu
Cosmina Noaghea (foto) paraseste fotoliul de director general al Mediafax Group. Ea va prelua un post de conducere in grupul "mama" Central European Media Enterprises (CME) si isi va muta biroul la Praga in aceasta primavara, a declarat pentru DailyBusiness.ro Maria Apostol, director PR si corporate affairs Pro Tv, comunicatorul intregului grup din Romania.
Miscari in grupul lui Sarbu: Cosmina Noaghea se muta la Praga, in locul ei vine Orlando Nicoara

Apostol a mai spus ca este vorba de o promovare de la o companie locala, la una „listata la bursa din SUA”, apreciind ca Noaghea este „hiperpregatita in ceea ce priveste resursele umane”.

Directorul PR a mai spus ca Noaghea detine si un doctorat in Psihologia organizationala, realizat in Romania.

Noaghea se va alatura astfel companiei Central European Media Enterprises (CME), conduse de Adrian Sarbu, in timp ce conducerea Mediafax Group va fi preluata de Orlando Nicoara, in prezent, director media si de vanzari.

Directorul de PR al ProTv a adaugat ca Nicoara a acceptat postul si se va instala in functie in urmatoarele sapatamani.

Cosmina Noaghea a lucrat timp de cinci ani in cadrul Media Pro, pornind de la pozitia de director de publishing la Publimedia.

Inainte de a intra in grupul MediaPro, Cosmina Noaghea a lucrat pentru Ringier Romania, unde a detinut functiile de director de resurse umane, iar ulterior pe cea de director executiv al Evenimentului zilei.

Adrian Sarbu este responsabil de managementul Central European Media Enterprises (CME), companie care detine statiile Pro TV SA.

Cum a ajuns Sarbu actionar la CME

Adrian Sarbu a primit de la CME un pachet de 5% din companie in vara lui 2009, cand omul de afaceri roman a vandut catre CME, in intregime, MediaPro Entertainment, divizia de entertainment a trustului media pe care l-a fondat in Romania.

La momentul tranzactiei, Sarbu, care a devenit si CEO al CME, a semnat un acord prin care s-a obligat sa transfere CME, toate operatiunile de entertainment detinute de MediaPRO intr-o tranzactie estimata la 97.6 milioane dolari.

CME i-a oferit, in schimb, lui Sarbu, 10 milioane de dolari cash, 2.2 milioane de actiuni CME, in valoare de 47 milioane dolari la momentul tranzactiei, si s-a angajat sa ii dea omului de afaceri roman posibilitatea de a cumpara inca 850.000 de actiuni CME in viitor la pretul de 21.75 de dolari per actiune.