- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Murdoch de Romania? Patriciu vrea sa taxeze cititorii online ai Adevarul, Click! si Dilema Veche: \”Este directia din afara\”

02 Jun, 17:38 • Redactia DailyBusiness
Dinu Patriciu, proprietarul Adevarul Holding si-a anuntat intentia de a introduce taxa pe accesarea continutului online a publicatiilor Adevarul, Click! si Dilema Veche. Patriciu se justifica afirmand ca "este directia catre care se indreapta presa din afara", noteaza paginademedia.
Murdoch de Romania? Patriciu vrea sa taxeze cititorii online ai Adevarul, Click! si Dilema Veche: \Este directia din afara\

Proprietarul News Corp., mogulul Rupert Murdoch, este prima voce din business-ul de media care a anuntat taxe pentru accesarea The Times si Sunday Times, pe o piata britanica de online estimata la peste 1 miliard de euro in 2009.

Inapoi in Romania, cifrele sunt cu totul altele: piata locala de online s-a cifrat anul trecut la 17 milioane euro.

Patronul Adevarul Holding si-a anuntat intentia intr-o sedinta interna. Potrivit acestuia, site-urile Adevarul, Click! si Dilema Veche vor percepe taxe pana la finalul lui 2010.

In aceeasi sedinta, omula de afaceri a anuntat achizitia revistei Tango si noi membri in echipa manageriala, care vor coordona departamentul de corporate affairs, majoritatea fosti angajati ai PhillipMorris, companie la care a activat si Peter Imre, general managerul care l-a succedat pe Corneteanu la conducerea Adevarul Holding.