- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

O companie care masoara reactiile creierului consumatorilor intra in Romania cu o investitie de 1,5 mil. euro

25 Nov, 13:15 • gecad.epayment
Agentia de cercetare de marketing Laboratory&Co a intrat pe piata din Romania, urmand sa investeasca 1,5 milioane euro pana la sfarsitul anului viitor, au declarat, miercuri, reprezentantii companiei.
O companie care masoara reactiile creierului consumatorilor intra in Romania cu o investitie de 1,5 mil. euro

Compania Laboratory masoara variatia undelor cerebrale, reactiile muschilor fetei si transpiratia de la nivelul pielii, pentru a putea obtine reactia autentica a consumatorilor la diferiti stimuli, avand totodata capacitatea de a stabili intentia de cumparare, ca urmare a expunerii la diferitele informatii si mesaje oferite.

Investitia realizata in acest an in centrul de cercetare din Bucuresti se ridica la 500.000 euro si se refera la achizitia de echipamente, mobila, pregatirea personalului specializat pentru colectarea datelor.

In 2010 compania se va extinde si in Emiratele Arabe Unite, Austria, Turcia si Grecia.

Pentru anul viitor, Laboratory&Co estimeaza ca va realiza, in toate tarile, inclusiv Romania, o cifra de afaceri de 6,3 milioane euro.

Compania Laboratory a fost infiintata in 2004 ca institut de cercetare stiintifica. In 2007, acesta s-a transformat intr-o companie specializata in culegerea si interpretarea datelor biometrice pentru testarea comunicarii de marketing si a analizei imaginii de brand la nivel subconstient.

Centrul de cercetare-dezvoltare operational al companiei se afla in Varsovia, Polonia, iar sediul principal se afla in Statele Unite ale Americii. De asemenea compania are divizii in Spania si Portugalia.

Laboratory & Co Romania este o companie romaneasca, partener al Laboratory & Co, fondata de Rafal Ohme, profesor de psihologie si expert in disciplina persuasiunii si a proceselor la nivel subconstient. In echipa sa activeaza peste 50 de cercetatori (psihologi, matematicieni, neurobiologi, fizicieni si oameni din domeniul marketingului).

Compania din Romania a fost infiintata de Adrian Volintiru, fostul director financiar de la Rompetrol, CEO-ul companiei, Dan Nicolescu si Paul Markovits, fostul senior director Brand&Marketing Communications la Vodafone Romania.

Laboratory a lucrat cu peste 100 de clienti din diferite sectoare realizand peste 2.000 teste si intervievand peste 30.000 de oameni.