MEDIA & MARKETING, NEW MEDIA

"Opreste barbaria, Salveaza Ciocarlia", cea mai populara campanie din Romania pe adsoftheworld in 2015

15 martie 2016, ora 15:02 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
jazz.jpg
Opreste barbaria, Salveaza Ciocarlia”, semnata Jazz, a obtinut titlul de cea mai populara campanie din Romania pe adsoftheworld in 2015. Campania s-a situat pe locul 11, performanta senzationala tinand cont de faptul ca in clasament sunt prezente campanii pentru branduri celebre precum Nivea, Samsung, Toyota, McDonald’s, Fiat, Volvo, Unicef, John Lewis etc.

"Spotul chiar a schimbat ceva. Si voturile de pe adsoftheworld sunt sincere, neinfluentate de sistemul de festival sau de PR-ul retelelor de advertising", a declarat Valentin Suciu, Creative Partener Jazz.  

Clasamentul a fost realizat pe baza numarului de like-uri si voturilor primite din partea vizitatorilor site-ului, considerat de specialisti drept unul dintre cele mai prestigioase site-uri de publicitate din lume.

Acesta nu este singurul succes la nivel international al campaniei.
Spotul a fost unul dintre cele mai apreciate videoclipuri pe bestadsontv.com – unde in luna mai a fost in topul celor mai bune clipuri.Jurnalisti de la BBC Wildlife Magazine si La Reppublica au publicat articole in editiile print ale revistei, respectiv cotidianului din Italia. Si cele mai mari organizatii internationale de protectie a animalelor, printre care PETA si Birdlife International, si-au exprimat public sprijinul pentru campanie si oprirea legii in forma propusa.
 

Rezultatele campaniei: peste 300,000 vizualizari ale spotului video pe platforma Hotnews.ro, 15 stiri si reportaje la TV si radio, dintre care un reportaj la Pro TV in prime-time,129 articole in presa online si pe bloguri,16 aparitii in presa scrisa, 9,047 de semnaturi pe petitia online, 11,822 vizitatori unici pe site-ul salveazaciocarlia.ro, peste 35,000 vizualizari ale spotului pe YouTube, 2,368 de share-uri pe Facebook, 92,408 reach organic pe pagina de Facebook intr-o luna, 293,205 afisari pe pagina de Facebook intr-o luna.  

In plus, cel mai important rezultat este acela ca in urma campaniei legea vanatorii a fost adoptata cu modificarile propuse de ONG-urile de mediu, iar Ministerul Mediului a redus cota de vanatoare pentru ciocarlie, in timp ce unele pasari au disparut complet de pe lista celor care pot fi vanate.  

Ca urmare a apelului lansat de Jazz si Rogalski Damaschin, iubitorii naturii s-au alaturat campaniei si au semnat petitia pentru oprirea proiectului de lege, reusind astfel sa transmita un mesaj puternic si convingator parlamentarilor.  

Campania “Opreste barbaria, Salveaza Ciocarlia!” este initiata de Societatea Ornitologica Romana si Federatia Coalitia Natura 2000 Romania cu sprijinul Jazz Communication, Rogalski Damaschin Public Relations, Film Factor si Pukka.  

Echipele care au contribuit la realizarea campaniei:

Jazz Communication
Irina Pencea – Creative Catalyst
Vali Suciu – Regizor si Creative Partner
Andreea Ghenoiu – Group Creative Director si Copywriter
Raluca Matei – Senior Art Director
Mario Niculae – Ilustrator
 

Rogalski Damaschin
Eliza Rogalski – Head of Strategy
Alina Damaschin – Creative Leader
Dorian Ilie – Communication & Campaign Director
Cristiana Andrei – Social Media Director
Cristina Lica – Media Relations Consultant
Cristina Sterbet – Media Relations Consultant
Gabriela Garjoaba – Media Relations Consultant
Sorin Barariu - Media Relations Consultant
Andreea Adam – Social Media Consultant
 
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 24 Octombrie 2021, 21:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter