MEDIA & MARKETING

Cum reactioneaza Studiourile MediaPro la perchezitiile Politiei (Update 2)

08 iulie 2014, ora 18:46 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
mediapro.jpeg
Studiourile MediaPro anunta ca ofera autoritatilor intregul sprijin pe durata investigatiilor care vizeaza fapte de spalare de bani si evaziune fiscala.

ôIn contextul perchezitiilor recente, le oferim autoritatilor intregul nostru sprijin si cooperarea noastra pe durata acestui demers. Asa cum am demonstrat si in aprilie, suntem preocupati sa respectam legislatia in vigoare si sa promovam cele mai bune practici, astfel ca suntem transparenti si deschisi in fata procedurilor autoritatilorö, se mentioneaza in reactia oficiala a companiei.



Perchezitii la studiourile MediaPro. Prejudiciul din spalare de bani si evaziune fiscala: 1,5 mil. euro (Update 1)

08 iulie 2014, ora 12:05 
mediapro.jpeg
Politistii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii, pun in executare 26 de mandate de perchezitie in Bucuresti si judetul Ilfov, pentru destructurarea unui grup specializat in comiterea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Perchezitiile ar avea loc la studiourile din Buftea, potrivit unor informatii prezentate de televiziunile de stiri.

äPolitistii bucuresteni au documentat activitatea infractionala a grupului identificat, stabilind ca 66 de societati comerciale ar fi cumparat servicii fictive de la societati fantoma in scopul deducerii artificiale si ilicite a TVA-ului si impozitului pe profit. Valoarea serviciilor si a produselor achizitionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro. La actiune participa 90 de politisti si trei procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, totodata urmand a fi puse in executare 13 mandate de aducereö, se arata intr-un comunicat al Politiei Capitalei.

Perchezitiile au loc dupa ce luni seara premierul Victor Ponta a declarat la B1 TV ca Adrian Sarbu l-a vizitat pentru a-i cere sa opreasca niste controale ANAF.

Noi contre intre Adrian Sarbu si Victor Ponta. Tema: oprirea unor controale ANAF (Articol initial)

08 iulie 2014, ora 10:23 
sarbu1.jpg
"Minte!", a declarat Adrian Sarbu ca raspuns la afirmatia lui Victor Ponta facuta la B1 TV in aceasta seara.

PremieruláVictor Pontaáa sustinut, luni, ca Adrian Sarbu ar fi fost la el in birou: "Mi-a zis ca are niste controale de la ANAF si daca pot sa le opresc si i-am zis ca nu pot. si de atunci am tot citit ce rau sunt euö, scrie Mediafax.

Luna trecuta, Adrian Sarbu aáreactionat si dupa ce Victor Ponta a afirmat, intr-un interviu la Romania TV, ca ar fi avut o intalnire cu el, in careái-ar fi propus premierului sa-l faca presedinte.

PremieruláVictor Pontaáafirmase intr-un interviu difuzat de postul de televiziune Romania TV din biroul sau de la Palatul Victoria, ca are ôo mica neintelegere deja de lunga durataö cuáAdrian Sarbu, pornind de la o discutie avuta cu acesta. äDansul mi-a zis ca el i-a facut pe toti presedinti si daca vreau sa ma faca si pe mine. Si i-am spus ca nu, multumesc, as prefera sa-si plateasca taxele. Si de atunci suntem in relatii foarte reciö, a spusáPonta.



äM-am intalnit de multe ori cu domnul Ponta, si nu la cererea mea. Afirmatia facuta in interviul servit de Romania TV este o pura fantezie personala. Cariera politica a domniei sale nu a fost si nu este obiectul activitatilor mele. Nu am neintelegeri si nimic de tranzactionat cuáVictor Pontaási nici cu camarila sa, deranjati pana la obsesie de existenta Gandul si Mediafax. Victor Ponta nu este nici primul si nici ultimul politician roman care, odata ajuns la putere, confunda media cu Disneyland-ul propagandeiö, a spus atunci Adrian Sarbu.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a anuntat la inceputul lui aprilie ca efectueaza cercetari intr-un dosar care vizeaza activitatea a 28 de societati comerciale si persoane fizice care au legatura cu industria media si cinematografia. Printre acestea s-ar fi numarat si firme din trustul Media Pro.

Pro TV a reactionat atunci mentionand caáPro TVáSA nu este cercetata in aceasta investigatie a parchetului bucurestean si la sediul sau din bulevardul Pache Protopopescu nu a avut loc nicio perchezitie.

Investigatia la care face referire Parchetul are in vedereáRelatii comerciale pe care firmele vizate le-au avut din anul 2009. Sunt vizate societati comerciale dinátoata industria media,ámentiona Pro TV.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Ianuarie 2021, 17:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter