MEDIA & MARKETING, NEW MEDIA

Piata de marketing mobil creste in acest an la circa 10 mil. euro

04 iunie 2013, ora 12:03, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
telefon-marketing.jpg
Piata de marketing mobil se va apropia de 10 milioane de euro pana la finalul acestui an, fiind in crestere cu aproximativ 25% fata de anul trecut, estimeaza membrii Asociatiei de Marketing Mobil din Romania.

Datele reunite ale membrilor Asociatiei arata ca in prezent rata utilizarii de Internet mobil se situeaza la 46% in Romania si este in continua crestere. Aproape 60 % dintre utilizatorii de Internet mobil din tara folosesc dispozitivele mobile pentru conectarea zilnica la Internet, mediu in care petrec in medie 18 minute.

Chiar daca acest procent este mai scazut decat in alte tari europene unde procentele de conexiune zilnica ajung si pana la 80%, se estimeaza ca utilizarea cotidiana a Internetului va creste pe masura ce tehnologiile mobile vor fi folosite la scara larga.

ôSi in Romania canalele mobile devin esentiale pentru modul in care brandurile si furnizorii de continut interactioneaza cu publiculö, a declarat Maia Novolan, profesionist cu o experienta de peste 16 ani in telecom marketing.Chiar daca SMS-urile vor reprezenta in continuare baza a peste trei sferturi din campaniile de marketing mobil, cresteri semnificative vor avea aplicatiile mobile si publicitatea mobila, avand in vedere potentialul Romaniei in ceea ce priveste volumul de smartphone-uri din piata.

ôAplicatiile pentru smartphone-uri vor contoriza anul acesta aproximativ 10% din valoarea pietei de marketing mobil, incluzand in aceasta valoare si costurile de productie, si costurile de comunicare pentru aceste aplicatiiö, a precizat Dan Virtopeanu, specialist in aplicatii mobile.

In prezent sunt in uz circa 5 milioane de telefoane inteligente, iar vanzarile vor creste, pe masura ce preturile smartphone-urilor vor scadea. Un asemenea trend ascendent il vor urma si dezvoltarea aplicatiilor mobile; cu toate ca 72% dintre utilizatorii romani prefera sa descarce doar aplicatii gratuite, ratele de download cresc constant, punand bazele unei platforme de marketing mobil cu dezvoltare rapida. Advertiserii care sponsorizeaza asemenea aplicatii sau creeaza aplicatii special dedicate promovarii unui brand sau a unei campanii, sunt printre primii beneficiari ai acestei extinderi.

Marketerii sunt, asadar, optimisti in privinta potentialului pe care il promite mediul mobil.

Asociatia de Marketing Mobil din Romania anunta convocarea unei adunari generale in data de 25 iunie 2013, la care sunt invitati sa participe atat membrii actuali, cat si reprezentanti ai companiilor direct implicate si interesate de industria mobila, precum companiile specializate in marketingul mobil si aplicatii pentru telefonul mobil, operatorii de telefonie mobila, regiile de publicitate pe telefonul mobil, publisherii in domenul mobil etc.

Astfel, Asociatia isi propune sa-si extinda activitatea in perioada imediat urmatoare, sa reuneasca tot mai multi jucatori din piata de servicii corelate domeniului mobil, sa se implice in dezvoltarea industriei locale, in asa fel incat sa aduca beneficii atat pentru brandurile care folosesc marketingul mobil, cat si pentru consumatori. De asemenea, Asociatia isi propune afilierea la Mobile Marketing Association pentru a beneficia de progresele implementate la nivel international in domeniu.

Asociatia de Marketing Mobil din Romania (Mobile Marketing Association Romania, pe scurt MMA Romania) a fost infiintata in 2010, fiind prima si singura asociatie profesionala din tara dedicata marketingului mobil.

Membrii fondatori ai Asociatiei sunt reprezentanti ai companiilor specializate in marketingul mobil si aplicatii pentru telefonul mobil, ai operatorilor de telefonie mobila, ai regiilor de publicitate pe telefonul mobil, ai publisherilor in domenul mobil.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 15 Iunie 2021, 03:49
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter