MEDIA & MARKETING

Premiera in Romania: Kiss FM, Magic FM, Rock FM si One FM s-au lansat in sistem HD

09 august 2012, ora 17:34 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
radio.jpg
SBS Broadcasting Media, operatorul radiourilor Kiss FM, Magic FM, Rock FM si One FM, transmite programele radiourilor din portofoliu prin sistemul de emisie digitala terestra HD Radio, pe frecventa 100,6 Mh.

Investitia pe care a facut-o SBS pentru introducerea HD Radio este de circa 100.000 de euro.

ôTransmisia digitala se adapteaza, prin standardul HD Radio, la cerintele tot mai mari ale prezentului si este o inovatie tehnologica prin care radioul face un pas important in viitor. SBS Broadcasting Media intentioneaza sa continue investitia in tehnologia pentru transmisia de radiodifuziune digitalaö, a declarat Florin Ciobica, director general SBS Broadcasting Media.

ôAm ales tehnologia HD Radio pentru avantajele pe care le prezinta, printre care se numara faptul ca emite in aceeasi banda, pe acelasi canal deja alocat operatorului de radiodifuziune, nu necesita o alocare suplimentara de frecventa, pastreaza o mare parte din infrastructura deja existentaö, a declarat Daniel Klinger, directorul tehnic al companiei.Pentru receptionarea semnalului HD Radio este necesara achizitionarea unui aparat care detine aceasta tehnologie. Aceste aparate pot receptiona si posturile care emit in tehnologia clasica (AM si FM). Receptia posturilor de radio HD se face in mod gratuit.

Potrivit lui Mihai Constantin, aceste aparate, prin care se poate receptiona in sistem HD Radio, sunt inca "exotice", fiind nevoie ca multa lume sa asculte acest sistem nou pentru a-si da seama ca este un standard superior celui actual. "Este nevoie ca mai multe companii sa foloseasca aceasta infrastructura, pentru a genera o nevoie in randul ascultatorilor", a mai spus presedintele ACD.

"Fara o masa critica de receptoare, aceasta investitie este inutila", a spus, la randul sau, Daniel Klinger, precizand ca SBS a dorit sa faca aceasta investitie in emisia HD Radio fara a avea pretentia recuperarii imediate a investitiei. "In calitate de producatori si difuzori de programe, ne-am facut datoria. E necesar ca aceasta tehnologie sa se raspandeasca la nivelul utilizatorilor", a spus Klinger, citat de Mediafax.

El a mai spus ca, in prezent, in Bucuresti sunt circa 70 de aparate care pot sa receptioneze Kiss FM, Magic FM, Rock FM si One FM in sistem HD Radio, dar si in sistemul standard din prezent.

Tehnologia HD Radio este folosita in prezent de peste 2.000 de posturi de radio din SUA, fiind in curs de implementare si in tari din Europa.

SBS Broadcasting Media face parte din grupul paneuropean ProSiebenSat.1, care opereaza in Romania radiourile Kiss FM, Magic FM, Rock FM si One FM, precum si televiziunile Prima TV si Kiss TV.

HD Radio este un standard al iBiquity Digital Corporation si reprezinta denumirea comerciala a standardului IBOC (in-band on-channel). Folosirea standardului HD Radio in Romania de catre SBS Broadcasting Media se face sub licenta iBiquity Digital Corporation.

Echipamentele de emisie pentru transmisia HD Radio au fost achizitinate de catre SBS Broadcasting Media de la Nautel LTD, o companie specializata in industria radio.

Radioul digital este cea mai spectaculoasa imbunatatire de la introducerea standardului FM pentru radiodifuziune, in urma cu 50 de ani. HD Radio, DAB si DRM sunt principalele trei tipuri de transmisiuni digitale folosite in prezent.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 19 Septembrie 2021, 19:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter