MEDIA & MARKETING

RCS&RDS a depus plangere la Consiliul Concurentei impotriva LPF

30 mai 2014, ora 00:01 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
rcs.jpg
RCS & RDS a depus plangere la Consiliul Concurentei impotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, acuzand ca vanzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a facut cu incalcarea legislatiei concurentei.

"RCS&RDS nu a fost contactata de catre Liga Profesionista de Fotbal, de catre reprezentantii posturilor de televiziune Look TV si Transilvania Live sau de catre reprezentantii firmei Intel Sky Broadcast", se arata intr-un comunicat al companiei.

Reprezentantii operatorului de cablu mentioneaza caRCS RDS nu a virat nicio suma de bani, nu a semnat niciun contract si nu se afla in negocieri sau discutii cu Liga Profesionista de Fotbal, cu niciuna dintre televiziunile sau cu firma mentionata mai sus.

Dupa ce Liga Profesionista de Fotbal a anuntat pe 4 martie incredintarea pentru vinderea drepturilor tv catre societatea Intel Sky Broadcast, oficialii posturilor Look TV si Transilvania Live au anuntat in aprilie incheierea unui memorandum cu societatea din Malta."Look TV si Transilvania Live au semnat cu societatea Intel Sky Broadcast contractul de cesiune de drepturi mass-media si a achizitionat de la LPF drepturile comerciale prinvind meciurile de fotbal din cadrul campionatului Ligii 1 pentru perioada 2014-2019, dar si Cupa Ligii pentru perioada 2015-2019.Cele doua televiziune vor primi drepturile aferente difuzarii in direct, inregistrari, rezumate, online si mobil, a meciurilor de fotbal din Liga 1 si din Cupa Ligii", se arata in comunicat al celor doua posturi TV.

Ulterior, in luna mai, Look TV si Transilvania Live au informat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) ca vor percepe tarife pentru retransmisiede la operatorii de cablu incepand cu 1 iulie, decizia fiind luata de cele doua televiziuni pe fondul difuzarii de catre acestea a meciurilor din Liga I.

Cele doua societati au solicitat CNA acordul de principiu pentru a-si modifica actionariatul, in sensul intrarii in actionariatul lor a Intel Sky Broadcast Ltd. din Malta.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 20 Mai 2022, 20:09
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter