MEDIA & MARKETING

Renunta Romtelecom si la brandul Dolce? Cum ar putea fi redenumite operatiunile TV (Update 1)

14 august 2014, ora 17:22, autor(i): Madalina Pana 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
dolceCard_fata (1).jpg
Romtelecom, cea mai mare companie de telefonie fixa din Romania, ar putea renunta la brandul Dolce utilizat pentru serviciul de televiziune digitala transmis prin satelit si la denumirea posturilor TV din portofoliu.

Compania a depus recent o cerere la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) in vederea inregistrarii marcii Telekom TV.á

Mai mult, companiile Romtelecom si Cosmote Romania au anuntat joi ca vor utiliza un singur brand: Telekom Romania

sursa: OSIM
sursa: OSIM

Astfel, incepand cu jumatatea lunii septembrie, Romtelecom si Cosmote Romania vor comunica sub acelasi brand: Telekom Romania, in timp ce denumirile legale vor fi Telekom Romania Communications SA (in loc de Romtelecom SA), respectiv Telekom Romania Mobile Communications SA (in loc de Cosmote Romanian Mobile Telecommunications SA).
Rebranding Romtelecom&Cosmote in cifre: 2.000 de oameni lucreaza la 100 de proiecte (Articol initial)

14 august 2014, ora 15:20 
telekom.jpg
Romtelecom si Cosmote Romania vor comunica incepand cu jumatatea lunii septembrie sub acelasi brand: Telekom Romania, in cadrul unuia dintre cele mai mari procese de rebranding derulate in Romania.

In acelasi timp, denumirile legale ale celor doua companii vor fi Telekom Romania Communications SA (in loc de Romtelecom SA), respectiv Telekom Romania Mobile Communications SA (in loc de Cosmote Romanian Mobile Telecommunications SA).á

Aceasta schimbare va insemna o noua experienta, construita in jurul filozofiei one stop shop, care aduce servicii simplificate, integrate si personalizate:
  • magazine integrate fix-mobil. in total, 43 de magazine corporate vor fi renovate in intregime anul acesta, in linie cu identitatea si grafica noului brand. Dintre acestea, sapte concept stores vor oferi clientilor o experienta interactiva, hi-tech, conform standardelor Deutsche Telekom;
  • un singur Call Centre, un singur website si o singura prezenta in social media pentru toti utilizatorii de servicii fixe sau mobile.
ôIn acest moment, unul din doi romani folosesc serviciile noastre fixe sau mobileö a declarat Nikolai Beckers, CEO Romtelecom si Cosmote Romania.

Pentru a implementa schimbarile implicate de noul brand comun Telekom Romania, peste 2.000 de oameni lucreaza la peste 100 de proiecte complexe de marketing, vanzari, IT, resurse umane sau din domeniul imobiliar.

68.000 de ore de munca au fost dedicate de catre mai multe echipe de IT pentru a implementa schimbarile impuse de noua identitate, cum este website-ul comun sau call center-ul unic. Toate aceste ore sunt echivalentul a 35 de ani de munca, concentrati in doar patru luni.

Pe langa o abordare integrata a clientilor, brand-ul Telekom Romania inseamna si o experienta unitara pentru angajati.

Astfel, pana la finalul anului, peste 500 de sesiuni de training vor fi livrate catre toti angajatii Romtelecom si Cosmote Romania ľ in total, 1.855 de ore de training cu rolul sa introduca brandul Telekom Romania.

Dupa finalizarea proiectului, toate produsele si ofertele actuale vor fi continuate si vor fi inlocuite, treptat, de produse sub brandul ôTö.Romtelecom este unul dintre cei mai mari operatori locali de telecomunicatii. Actionari sunt grupul elen OTE - 54,01% si Ministerul pentru Societatea Informationala - 44,99%. Anul trecut, compania a raportat venituri totale de 609,5 milioane de euro, in scadere cu 1,6% fata de 2012.á

Profitul operational inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) a fost de 147,7 milioane de euro la nivelul intregului an, in scadere cu 11,1% comparativ cu 2012.á

Cosmote Romania este al treilea jucator de pe piata de telefonie mobila, dupaáOrangeáRomania siáVodafoneáRomania. In 2013, veniturile au scazut cu 0,9%, la 458,5 milioane de euro. Profitul operational pro forma inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari (EBITDA) a fost 119 milioane de euro, cu aproape 1% mai redus fata de 2012. Operatorul mobil are ca actionari pe Cosmote Group, parte a OTE Group - 70% si Romtelecom - 30%.

Licitatia de mediaáRomtelecom&Cosmoteáar fi intors contul in aceeasi companie de media care administra serviciile si inainte de pitch.

Potrivit unor surseáadplayersádin piata, este vorba de agentia Media Investment, parte aáThe Group

Estimat la un buget de 15 milioane de euro, inclusiv contul de rebranding, de castigarea contului de mediaáRomtelecom&Cosmoteáatarna ierarhia agentiilor de profil din acest an care intalneste o data la 10 -15 ani un rebranding in piata de telecom.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Ianuarie 2021, 16:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter