MEDIA & MARKETING

Simbolurile care imping Casa Regala in lupta cu Supercom si Alexandrion

09 februarie 2015, ora 00:09, autor(i): Mona Manole   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
foto: familiaregala.ro
foto: familiaregala.ro
Regele Mihai si Principesa Margareta au demarat recent o campanie de transformare a unor simboluri regale in marci inregistrate. O parte dintre ele au fost insa deja "pangarite" de tot felul de firme, de la producatori de alcool si pana la furnizori de servicii de salubritate. Va reusi familia regala sa obtina exclusivitate asupra acestor embleme asociate cu imaginea sa?

Printre simbolurile regale incluse in campanie se numara un motto al familiei si Castelul Peles.

sursa: OSIM
sursa: OSIM

Principesa Margareta a depus la finele lunii ianuarie mai multe cereri la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), in vederea inregistraii unor denumiri si sigle, printre care "Nihil Sine Deo".

Dictonul latin, tradus prin "Nimic fara Dumnezeu", apare pe blazonul dinastiei Hohenzollern inca din secolul al XIX-lea.
Mai mult, o sigla cu acest blazon chiar a fost inregistrata la OSIM de catre Casa Majestatii Sale Regelui Mihai 1 in urma cu trei ani.Insa denumirea "Nihil Sine Deo" este folosita sub o forma sau alta si de unele companii, precum furnizorul de servicii de salubritate Supercom si firma de protectie si paza din Galati Independent Protect Security.

Despre utilizarea motto-ului latin pe vidanjele, masinile de gunoi si masinile de ridicari auto ale Supercom a scris si Hetel.ro.Sigla pe care vrea sa o inregistreze Principesa Margareta
Sigla pe care vrea sa o inregistreze Principesa Margareta

In ceea ce priveste denumirea Castelul Peles, Casa Majestatii Sale Regelui Mihai 1 doreste sa o inregistreze pentru mai multe clase de produse si servicii, inclusiv 33 – bauturi alcoolice (fara bere). 

Problema este ca aceasta denumire a fost inregistrata deja pe aceasta clasa de produse de catre firma Belles Marks Consulting, care figureaza la acelasi sediu cu distileria Alexandrion Group, respectiv in satul Pleasa, comuna Bucov din judetul Prahova.

Sigla inregistrata de firma din Prahova
Sigla inregistrata de firma din Prahova

Astfel, chiar daca familia regala detine renumitul castel de facto, ar putea sa nu obtina si dreptul de utilizare a numelui acestuia pentru produse alcoolice.

Ramane de vazut daca familia regala va reusi sa inregistreze aceste simboluri la OSIM si daca va putea pretinde exclusivitate pentru ele, astfel incat sa nu mai fie utilizate si de alte companii precum cele mentionate. Sau, ceea ce poate parea acum a fi un potential conflict ar putea marca inceputul unui parteneriat intre Casa Regala si companiile respective, ce ar putea dobandi astfel statutul de furnizori ai acesteia, dupa modelul retelei de clinici private Regina Maria.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Dan Gurau a spus:
09/02/2015 12:02
Din punctul meu de vedere Casa Regala ar trebui sa se concentreze pe consolidarea imaginii Romaniei in lume nu pe adunarea capitalului financiar in numar cat mai mare cu putinta. Daca ar face acest lucru probabil respectul nostru, al tuturor, ar fi unul considerabil mai mare, dar din pacate eu nu am vazut decat demersuri vis-s-a-vis de recuperarea unor drepturi banesti sau a unor averi considerabile ...care pana la urma, intr-un fel sau altul, apartin poporului roman, deoarece, nu prea cred ca au venit cu bani de acasa in momentul in care au debarcat in Romania. Sa mai aducem aminte si de faptul ca in ultimii 25 de ani nu au facut nimic memorabil pentru acest popor pe care il considera "supus lor"? Sa fim seriosi, dictonul "numic fara Dumnezeu" ar trebui transformat in "nimic fara bani"! Din punctul meu de vedere familia regala e un "consumator" si atat! Deci, nu vad niciun avantaj ca ei sunt sau nu sunt in tara! Adoua varianta chiar ar fi una mai viabila pentru ca ar genera ceva economii la bugetul de stat unde noi contribuim si ei consuma! Aveti o alta parere? Cu stima!
 
E Giculescu a spus:
10/03/2015 19:14
Da am o alta parere dar si daca ti-as spuneo tu tot pe a ta ai sustineo fiindca vad ca esti pornit impotriva casei regale ca mai toti neavizatii precis esti fan Iliescu care speria lumea ca vine regele si ne ia pamanturile Uite ca baronii judeteni au luat mult mai mult decat avea casa regala.Si era cat pe aici sa ramanem si fara paduri luate tot de hotii astia din tara,si nu spunem nimic dar cand casa regala ridica niste pretentii justificate sarim in sus si devenim patrioti.Se vede clar ca ai ramas doar cu informatiile istoricilor comandati de partidul comunist
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 10:57
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter