- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Ringier inchide ziarul gratuit Compact

26 Feb, 18:16 • Redactia DailyBusiness
Trustul media Ringier Romania a decis inchiderea cotidianului gratuit Compact in urma unei analize asupra performantei titlului in raport cu planul de afaceri, precum si a estimarilor privitoare la evolutia viitoare a publicatiei, au anuntat oficialii Ringier.
Ringier inchide ziarul gratuit Compact

Aceasta decizie are ca impact direct desfiintarea a 22 de locuri de munca. Incepand de vineri, 27 februarie, cotidianul nu va mai aparea pe piata.

„In urma analizei indicatorilor cheie de performanta ai ziarului Compact, la aproape trei ani de la lansarea pe piata romaneasca, management-ul Ringier Romania a decis inchiderea titlului care nu a reusit sa atinga parametrii stabiliti in planul de afaceri initial. Aceasta decizie a fost luata in urma efectuarii unor analize atente asupra previziunilor de evolutie a titlului, care arata ca pe termen mediu Compact nu poate recupera decalajul, mai ales in conditiile de piata actuale (productie, publicitate, distributie)”, au explicat reprezentantii trustului.

„Decizia este in linie cu strategia Ringier de a mentine o afacere sanatoasa si de a-si concentra investitiile in arii care au potentialul unei evolutii promitatoare pe termen mediu si lung”, au adaugat acestia.

Luand in considerare situatia dificila a pietei muncii, conducerea Ringier a decis sa le acorde angajatilor afectati veniturile pentru luna martie, un pachet de asistenta care include o componenta financiara, precum si de servicii.

Potrivit reprezentantilor Ringier, un reprezentant special desemnat ii va asista pe jurnalistii de la Compact in cautarea unui nou loc de munca, iar trustul a incheiat un parteneriat cu firma de consultanta in resurse umane Hart pentru relocarea lor.

In consecinta, cele doua divizii de ziare actuale vor fi contopite intr-o singura divizie ce va contine brandurile Capital, Evenimentul zilei si Libertatea.

Activitatea operationala a acesteia va fi condusa de directorul general adjunct al Ringier Romania, Claudiu Serban.

Lucian Romascanu, care a condus pana in prezent divizia Boulevard & Free, a acceptat oferta de a prelua functia de director de vanzari al nou formatei divizii de ziare.

Ciprian Rus, care a asigurat conducerea editoriala a echipei Compact, a fost numit redactor-sef adjunct al revistei de afaceri Capital.