- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Rodipet sustiune ca Adevarul Holding i-a provocat o \”gaura\” de peste 1 mil. euro in 5 luni

24 Jul, 14:18 • Redactia DailyBusiness
Distribuitorul de presa Rodipet sustine ca difuzarea publicatiilor Adevarul Holding - care au iesit recent din portofoliul Rodipet - i-ar fi produs pierderi de circa 4,5 mil. lei (1 mil. euro) in intervalul ianuarie - mai 2009.
Rodipet sustiune ca Adevarul Holding i-a provocat o \gaura\ de peste 1 mil. euro in 5 luni

Potrivit reprezentantilor Rodipet, pierderile ar fi fost cauzate de comisionul prea mic platit de Adevarul catre distribuitor pentru anumite publicatii, mai putin profitabile, care nu au reusit sa acopere costurile totale de distributie.

Oficialii Rodipet sustin ca vor apela la un nou calcul al comisionului perceput publisherilor, care nu va mai lua in considerare doar pretul de coperta a publicatiei, ci mai multi factori, printre care vanzarile la chiosc ale titlurilor sau rata de retur. Noua modalitate de taxare poate fi acceptata de editori in baza semnarii unui act aditional contractului de distributie incheiat cu Rodipet.

Conform oficialilor distribuitorului de presa, compania poarta negocieri in vederea recalcularii comisionului cu mai multi publisheri din portofoliu, chiar si cu o parte din cei care au renuntat la serviciile Rodipet.

Printre publisherii importanti care au suspendat relatia cu Rodipet se numara – pe langa Adevarul Holding – Ringier si Publimedia.

Reprezentantii Adevarul Holding nu au putut fi contactati pana la ora publicarii articolului.