- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Vantu inchide ziarul Business Standard. Pe 23 decembrie apare ultimul numar

09 Dec, 15:51 • andra.gheorghe
Editia tiparita a cotidianului Business Standard va fi inchisa, 23 decembrie fiind ultima zi de aparitie a cotidianului de afaceri patronat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, au declarat pentru DailyBusiness.ro surse din cadrul trustului.
Vantu inchide ziarul Business Standard. Pe 23 decembrie apare ultimul numar

Angajatii Business Standard au fost anuntati astazi (9 decembrie) de decizia boardului. Unora dintre ei li s-a oferit optiunea de a lucra in cadrul televiziunii din acelasi trust The Money Channel.

Radu Soviani, redactorul sef al Business Standard, nu a comentat informatiile.

Conform lui Catalin Tolontan, Vantu va renunta si la agentia NewsIn si la Cotidianul.

Update ora 16:25

„Incepand de anul viitor, Grupul Realitatea-Catavencu se va concentra din punct de vedere strategic pe media digitala, prin consolidarea si dezvoltarea produselor tv, radio, online si digital signage”, conform unui mesaj intern primit astazi de angajatii trustului Realitatea-Catavencu.

„Ca o consecinta directa si imediata a acestei decizii strategice, de la 1 ianuarie 2010, Grupul nu va mai fi implicat in editarea publicatiilor Cotidianul si Business Standard. In acest moment, se poarta negocieri pentru vanzarea companiei Newsin”, se mai spune in mesaj.

Update ora 17:02

Cosmin Popa, directorul general al agentiei de stiri NewsIn, ar putea prelua agentia, scrie paginademedia, care il citeaza pe Popa.

„Am ajuns la un acord de principiu si urmeaza sa ne intelegem. In aceasta eventualitate, agentia NewsIn va functiona independent de grupul Realitatea Catavencu”, a afirmat directorul general.

Sorin Ovidiu Vantu, patronul trustului Realitatea Catavencu, supranumit „parintele FNI”, a fost dat in consemn la frontiera intr-un dosar deschis de procurori in vara acestui an in cazul Nicolae Popa, considerat mana dreapta al lui Vantu, scrie Hotnews, care citeaza surse apropiate anchetei.

Update ora 17:29

Saptamanalul de business Money Express, editat de Realitatea Catavencu, va fi preluat de la 1 ianuarie de M&C Strategy, companie specializata pe proiecte speciale, si controlata majoritar (95%) de Dragos Nedelcu, scrie paginademedia.

M&C Strategy a dezvoltat pentru Realitatea formate speciale ca „10 pentru Romania” sau „Guvernul Privat”.