- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Teddy Dumitrescu a vandut trei din business-urile sale catre Publicis. Se pregateste \”perla coroanei\”, agentia Optimedia

29 Nov, 15:18 • andra.gheorghe
Gigantul Publicis Groupe a cumparat pachetul majoritar din Publicis Romania, Focus Advertising si Publicis Events, afaceri fondate de Teddy Dumitrescu (foto). Omul de afaceri nu se opreste aici: in prezent poarta negocieri avansate cu Publicis pentru vanzarea ultimului business pe care il detine, si cel mai important, agentia de media Optimedia.
Teddy Dumitrescu a vandut trei din business-urile sale catre Publicis. Se pregateste \perla coroanei\, agentia Optimedia

Anuntul despre vanzarea Publicis Romania, Focus Advertising si Publicis Events a fost facut luni dimineata in presa internationala. Agentiile achizitionate vor fuziona si vor opera sub numele Grupul Publicis Communications Services Bucharest. Dumitrescu a precizat pentru DailyBusiness.ro ca el va controla 49% din noua entitate, restul fiind in posesia grupului francez Publicis. In noul business, Dumitrescu ii raporteaza direct lui Tomasz Pawlikowski, CEO-ul Publicis pe Europa centrala si de est.

Grupul Publicis Communications Services Bucharest va oferi servicii de publicitate, branding, strategie, creatie, promotii, evenimente si comunicare online.

Dumitrescu spune ca discutiile pentru vanzarea anuntata astazi se poarta de peste 10 ani. De ce nu a vandut omul de afaceri mai devreme?

„In principiu, nu a existat nici o urgenta pentru nici una din partile implicate. Dar, in ultimii ani Romania a devenit o piata strategica pentru Publicis Groupe in Europa centrala si de est. Pe de alta parte, Publicis Romania a inceput sa aiba o contributie foarte importanta din punct de vedere creativ in cadrul retelei Publicis. Acesti doi factori au dus la avansarea mai rapida a discutiilor si finalizarea tranzactiei”, explica Dumitrescu.

Omul de afaceri nu a oferit detalii referitoare la valoarea tranzactiei.

Grupul creat de Teddy Dumitrescu opereaza agentiile Publicis Romania, Focus Advertising, Publicis Events si Optimedia, agentie de media care nu a fost inclusa in tranzactia proaspat incheiata cu Publicis Groupe. Dumitrescu spune insa ca se afla in discutii si pentru vanzarea Optimedia, una dintre cele mai puternice agentii de media din Romania, care a acoperit anul trecut jumatate din cele 31 mil. euro produse de toate business-urile omului de afaceri.

„Deocamdata nu putem comenta despre tranzactia Optimedia, care este intr-o faza avansata. Cand se va finaliza, vom putea discuta despre asta. Deocamdata pot sa va spun ca nu negociem cu nici o alta retea in afara de Publicis Groupe”, a afirmat CEO-ul Grupului Publicis Communications Services Bucharest.

Teddy Dumitrescu este membru Key People