MEDIA & MARKETING

Teodor Bogdan Nicola, fondator The Group, acuzat ca a dat spaga de 10.000 euro

04 iulie 2013, ora 17:30, autor(i): Madalina Pana 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bogdan_nicola_04.jpg
Teodor Bogdan Nicola (foto), fratele Mihaelei Nicola si unul din fondatorii The Group, este acuzat de procurorii DNA ca a dat spaga de 10.000 de euro pentru obtinerea unui PUZ necesar construirii unui imobil.

"In cursul lunilor septembrie ľ decembrie 2008, inculpatul Nicola Teodor-Bogdan, reprezentant al unei societati comerciale, fiind interesat de obtinerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii unui imobil, prin intermediul inculpatului Tamasanu Eugen, a apelat la functionari din cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, in vederea aprobarii PUZ - ului de catre functionarii Primariei Municipiului Bucuresti", se arata intr-un comunicat al DNA.

Imobilul in cauza ar putea fi cladirea de birouri pe care cel mai bogat publicitar roman, Zoltan Szigeti, a construit-o prin firma Flash Investments, pe care o detine impreuna cu fratii Bogdan si Mihaela Nicola.

In acest context, inculpatul Folea Virgil-Valentin, angajat la Administratia Domeniului Public Sector 1, in schimbul folosirii influentei asupra functionarilor din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, a pretins pentru sine suma de 12.000 de euro.

Aceasta suma a fost pretinsa prin intermediul inculpatilor Pandelea Ovidiu Florian si Bogdan Vasile-Silviu, functionari in cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti, care, la randul lor, au mai pretins pentru ei, in schimbul acestei intermedieri, suma de 6.000 de euro, astfel ca inculpatului Nicola Teodor-Bogdan i-a fost pretinsa, in total, suma de 18.000 de euro, au mentionat procurorii.

In demersul lor, Pandelea Ovidiu Florian si Bogdan Vasile-Silviu au fost sprijiniti de inculpata Trocan Nicoleta ľ Tamara, functionar in cadrul Primariei Sectorului 1 Bucuresti.

Din totalul sumei de 18.000 de euro pretinse, inculpatul Nicola Teodor-Bogdan, cu ajutorul inculpatului Tamasanu Eugen, a remis inculpatului Folea Virgil-Valentin, prin intermediul inculpatilor Pandelea Ovidiu-Florian si Bogdan Vasile-Silviu, suma de 10.000 de euro, in doua transe, in scopul mentionat mai sus.

Din suma de 10.000 de euro, lui Folea Virgil-Valentin i-a revenit suma de 6.500 euro, iar inculpatilor Pandelea Ovidiu Florian si Bogdan Vasile-Silviu ľ cate 1.750 euro pentru fiecare.

In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor sume de bani apartinand inculpatului Pandelea Ovidiu-Florian.

Procurorii au precizat ca inculpatul Bogdan Vasile-Silviu a mai fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie intr-un dosar din 2009 in care a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 5 ani inchisoare.Update 18:10

Tribunalul Bucuresti a respins joi cererea procurorilor DNA de a le interzice inculpatilor din acest dosar de a parasi tara. Masura obligarii de a nu parasi tara nu il viza si pe reprezentantul The Group.

Bogdan Nicola, alaturi de sora sa, Mihaela Nicola, si Zoltan Szigeti au pus bazele business-ului de communicare The Group in februarie 2005.

In 2010, acesta era cel mai mare grup de comunicare cu actionariat autohton din Romania, raportandácifra de afaceri de 108,86 milioane de euro, in crestere cu 28% fata de 2009, in ciuda scaderii pietei de profil.

Citeste si:áCel mai bogat publicitar roman si-a construit o cladire de birouri cu un credit de 1,5 mil. euro de la OTP Banká
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 30 Septembrie 2020, 02:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter