MEDIA & MARKETING

Tolontan: Publicitarii asteapta amenzi de peste 1 milion de euro de caciula de la Concurenta

31 iulie 2014, ora 12:19 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
eurro.jpg
Dupa doi ani de investigatii,†Consiliul Concurentei†va anunta†la inceputul toamnei†sanctiunile in cazul unui presupus cartel pe piata de publicitate, scrie jurnalistul Catalin Tolontan pe blogul sau.

Acesta mentioneaza ca, dupa o plangere a†The†Group†(Zoltan Szigeti), Consiliul Concurentei a intrat in posesia emailurilor trimise intre cateva dintre cele mai mari agentii de media din Romania, care incercau sa se inteleaga in privinta unei politici comune impotriva a ceea ce†ele considerau a fi un adversar care nu juca dupa regulile pietei si le lua clientii folosind mijloace incorecte.†

Pe scurt, acestea isi propuneau sa nu mai participe la licitatiile†unde†concurau si†agentiile controlate de Szigeti.

Echipa de investigare a Consiliului si-a terminat treaba si a trimis propriei†autoritati si celor cercetati concluziile in care recomanda sanctionarea, precizeaza jurnalistul pe blogul sau.

Cum, potrivit unei descrieri din interior,†ĒConsiliul a aplicat, pentru cazurile de cartel, indiferent de industrie, amenzi care pornesc de la cel putin 4% din cifra de afaceriĒ,†publicitarii se pregatesc pentru ce e mai rau.

Agentiile de media au cerut o amanare pentru audierea finala, care ar urma sa aiba loc pe 28 august. Pentru†companii†de talia†McCann, Zenith sau†Starcom, lista e mai lunga!,†daca sanctiunea porneste†de†la 4%, ea va insemna†peste un milion de euro de fiecare agentie, conchide Tolontan.Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 12 August 2022, 23:45
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter