MEDIA & MARKETING

TVR a castigat litigiul prin care radioul public ii cerea 40 milioane de lei

10 septembrie 2018, ora 11:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
tvr.jpg
Televiziunea Română a obţinut câştig de cauză în litigiul cu Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR). Prin acţiunea iniţiată în luna iunie a.c., SNR a solicitat instanţei obligarea SRTv la plata sumei de 40.756.419,79 lei pentru prestaţia efectuată în cea de-a doua parte a anului 2017. Miercuri, 5 septembrie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea de ordonanță de plată formulată de Societatea Națională de Radiocomunicații.

SRTv şi SNR au semnat, la începutul anului trecut, un contract de prestări servicii de preluare, transport şi difuzare a programelor televiziunii publice, pe cale terestră, în format analog şi/sau digital, valabil până în data de 8 iulie 2017.

Cele două părţi au încheiat şi un act adiţional cu o clauză conform căreia, în cazul în care, prin efortul celor două entităţi, Ministerul Finanțelor Publice ar fi alocat fonduri la rectificarea bugetară, valoarea contractului s-ar fi majorat astfel încât să acopere şi prestaţiile estimate pentru intervalul august-decembrie 2017.

Întrucât, la rectificarea bugetară aceste fonduri nu au fost obţinute, valoarea contractului a rămas nemajorată. Astfel, TVR a avut de achitat, pentru 2017, obligaţiile financiare convenite exclusiv prin contractul încheiat iniţial între părţi, fapt confirmat prin hotărârea instanţei din data de 5 septembrie a.c. Decizia instanţei nu este definitivă.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 08:07
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter