MEDIA & MARKETING

Vintu: Sebastian Ghita nu va mai fi managerul Realitatea Media (Update 2)

04 aprilie 2011, ora 09:31 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Sorin Ovidiu Vintu.jpg
Sorin Ovidiu Vintu (foto), patronul trustului Realitatea, a declarat ca dupa ce a citit comunicatul remis duminica de Asesoft a hotarat ca Sebastian Ghita sa nu mai fie managerul Realitatea Media, precizand ca aceasta decizie urmeaza sa fie formalizata.
Noua declaratie a lui Sorin Ovidiu Vintu vine dupa ce omul de afaceri declarase ca un partener "mai neserios" ca Sebastian Ghita "nu poate sa existe", precizand ca ia in calcul convocarea Adunarii generale a actionarilor Realitatea Media pentru rezilierea contractului cu Asesoft, conform Mediafax.

Ghita: Vintu nu are calitate oficiala la Realitatea. Contractul se poate desface doar in instanta

Sebastian Ghita, managerul Realitatea Media, a declarat ca Sorin Ovidiu Vintu nu are nicio calitate oficiala la Realitatea, precizand ca doar in instanta poate fi desfacut contractul dintre Asesoft si Realitatea Media."Domnul Vintu nu are nicio calitate oficiala la Realitatea Media. Proprietarul Realitatea Media este un domn numit Vitalie Dobanda, care locuieste in America. Domnul Sorin Ovidiu Vintu nu mai face si desface lucruri in Romania demult", a declarat pentru Mediafax Sebastian Ghita.

Potrivit lui Ghita, contractul dintre Asesoft si Realitatea Media "nu se poate desface decat in instanta".

Vantu: Ghita este un partener neserios. Probabil o sa cer rezilierea contractului cu Asesoft (Update 1)

03 aprilie 2011, ora 22:21 
Sorin Ovidiu Vintu.jpg
Sorin Ovidiu Vantu (foto), patronul trustului Realitatea, a declarat ca un partener "mai neserios" ca Sebastian Ghita "nu poate sa existe", precizand ca ia in calcul convocarea Adunarii generale a actionarilor Realitatea Media pentru rezilierea contractului cu Asesoft.
"Eu vreau ca Asesoft sa se incadreze in contract. Insistentele mele au fost de a se incadra in contract. Am incercat sa moderez intre cele doua parti, dar din nefericire partener mai neserios ca domnul Ghita (Sebastian Ghita, persoana desemnata de Asesoft la Realitatea Media, n.r.) nu poate sa existe", a declarat Sorin Ovidiu Vintu.

Totodata, Vantu a mai spus ca ia in calcul convocarea Adunarii generale a actionarilor Realitatea Media pentru rezilierea contractului cu Asesoft. "Dupa comunicatul pe care l-am citit stupefiat astazi, probabil ca voi convoca o Adunare generala a actionarilor care sa rezilieze contractul", a mai spus Sorin Ovidiu Vintu, citat de Mediafax.CA al Asesoft: O sa depunem plangeri penale impotriva lui Vintu si a asociatilor sai (Articol initial)

03 aprilie 2011, ora 21:38 
Sorin Ovidiu Vintu.jpg
Membrii Consiliului de Administratie al Asesoft transmit, intr-un comunicat, ca, in urma "amenintarilor" care le-au fost adresate, vor depune plangeri penale impotriva lui Sorin Ovidiu Vintu (foto) si a asociatilor sai, cerandu-i totodata patronului Realitatea TV sa inceteze presiunile.
"In cadrul unor discutii extrem de tensionate, legate de managementul si activitatea editoriala a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vintu si asociatii sai au insistat sa schimbam conditiile contractului de management si sa semnam un act aditional care sa le permita exercitarea de ingerinte in activitatea editoriala", se arata in comunicatul Asesoft International SA.

"A fost realmente surprinzator pentru noi sa constatam ca, in absenta unor rezultate in cadrul discutiilor, domnul Sorin Ovidiu Vintu si asociatii sai au decis sa utilizeze metode profund imorale si total in fata legii, precum: santajul si amenintarea", se mai arata in documentul Asesoft, citat de Mediafax.

Potrivit comunicatului, membrii CA al Asesoft au inteles ca au de-a face "cu un grup mafiot, coordonat de Sorin Ovidiu Vintu, care este implicat in activitati de crima organizata (spalare de bani, escrocherie, santaj, utilizarea sau amenintarea cu utilizarea violentei fizice etc.)".Totodata, CA al Asesoft anunta ca va apela "la toate mijloacele legale necesare" pentru a conserva investitia realizata la Realitatea Media - in valoare de peste 10 milioane euro - si va solicita institutiilor statului "protejarea vietii si integritatii fizice a membrilor CA si a familiilor acestora".

"Reiteram ceea ce am precizat si cu prilejul discutiilor cu Sorin Ovidiu Vintu si anume ca orice litigiu privind contractul de management poate fi rezolvat fie prin negocieri, fie in instanta, insa in niciun caz in stil mafiot, asa cum doreste domnia sa. Ca reactie la amenintarile ce ne-au fost adresate, am decis sa depunem plangeri penale impotriva domnului Sorin Ovidiu Vintu si a asociatilor sai", se mai spune in comunicatul CA al Asesoft.

In plus, Asesoft atrage atentia lui Sorin Ovidiu Vintu si asociatilor sai "sa inceteze presiunile la adresa jurnalistilor de la Realitatea Media, intrucat controlul editorial pe care doresc sa-l impuna este lipsit de legitimitate si afecteaza credibilitatea trustului".

"Toate actiunile persoanelor desemnate de SC Asesoft International SA pentru derularea contractului de management (incheiat cu Realitatea Media SA, n.r.) au avut ca obiective: evitarea suspendarii licentei (licenta audiovizuala a Realitatea TV, n.r.), plata taxelor datorate bugetului de stat, achitarea salariilor catre jurnalisti (incepand cu luna martie 2010) si asigurarea unor conditii de lucru decente", se precizeaza in document.

In comunicat nu se precizeaza numele asociatilor lui Sorin Ovidiu Vintu, impotriva carora vor fi depuse plangeri penale.

Pe de alta parte, Asesoft isi reafirma "angajamentul ferm" fata de finalizarea derularii contractului si consolidarea postului Realitatea TV. "Asesoft a reusit sa modernizeze deja o mare parte din echipamentele tehnice si sa obtina intelegeri favorabile pentru Realitatea Media din partea furnizorilor importanti. Asesoft International SA considera ca jurnalistii sunt responsabili de politica editoriala si nici CA al Realitatea si nici CA al Asesoft nu trebuie sa interfereze cu munca acestora".

Reactia Asesoft vine dupa ce vineri, tot printr-un comunicat, Consiliul de Administratie al Asesoft a transmis ca pana in prezent a actionat in interesul Realitatea Media, incercand sa protejeze investitia de peste 10 milioane de euro facuta in societatea care detine Realitatea TV si nu s-a implicat in politica editoriala a televiziunii.

Pe de alta parte, joi, Consiliul de Administratie al Realitatea Media a fost convocat pe 5 aprilie pentru a analiza executia contractului de management de catre Asesoft, reprezentata de Sebastian Ghita, "in incercarea de a-l determina pe acesta sa respecte clauzele contractului si, in caz de nereusita, denuntarea acestuia".

Potrivit unui comunicat al Realitatea Media, postat, joi, pe site-ul realitatea.net, intalnirea CA al Realitatea Media a fost convocata de Sorin Freciu si Dragos Nedelcu, membri ai Consiliului de Administratie.

In comunicatul Realitatea Media se mai spunea ca analiza care se va face contractului de management incheiat cu compania Asesoft se impune din mai multe motive.

"Recent, directorul general al Realitatea Media a formulat plangere penala ca urmare a folosirii unor documente falsificate pentru incheierea contractului de inchiriere de spatiu dintre Asesoft si compania de stat Coresi. O serie de alte decizii manageriale au pus in pericol existenta unor unitati de business din grup. Sub managementul asigurat de Asesoft, s-au inregistrat intarzieri de plata ale unor datorii, inclusiv catre bugetul de stat, fapt care a condus la blocarea conturilor Realitatea Media. Sunt cateva exemple care contureaza o tentativa de sabotare a companiei Realitatea Media", se spunea in comunicatul Realitatea Media.

Totodata, potrivit documentului, in sedinta din 5 aprilie a Consiliului de Administratie al Realitatea Media va fi discutata si "implicarea agresiva a Asesoft, prin domnul Sebastian Ghita, in strategia editoriala si in grila de programe a postului de televiziune, fapt care a pus in pericol insasi emisia postului".

"Decizia de a elimina brutal din grila de programe emisiunea "Ora de foc" a incalcat toate regulile industriei TV si a produs televiziunii prejudicii care nu pot fi, inca, evaluate pe de-a-ntregul. Aceeasi implicare agresiva a alterat profund intreg continutul programelor Realitatea TV", se mai spunea in comunicat.

De asemenea, potrivit comunicatului, in ultimele luni, s-a inregistrat "o abatere grava de la strategia editoriala traditionala a Realitatea TV prin tabloidizarea excesiva".

"Unul dintre cele mai serioase exemple este desfasurarea concursurilor "Cine e regina?" si "De ce trebuie sa plece Emil Boc?" - concursuri cu premii in bani menite sa atraga audienta facila si care, mai grav, contravin normelor jurnalisticii. Dincolo de abaterea de la aceste cutume profesionale, organizarea celor doua concursuri nu a respectat nici normele CNA, institutie care a sanctionat sever Realitatea TV pentru aceste derapaje", se spunea in comunicat.

Totodata, prin comunicat se transmitea faptul ca in urma acestor abateri, incepand de joi, directorul editorial Catalin Popa si redactorul-sef al Departamentului de Stiri, Madalina Dulama, sunt schimbati din functie.

"Realitatea TV trebuie sa revina la continutul jurnalistic de calitate care a impus-o pe piata, un mijloc de informare echidistant si corect, o televiziune de stiri care ofera spatii de exprimare in egala masura puterii si opozitiei, oricare ar fi acestea", se mai spunea in document.

De cealalta parte, Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV, a declarat joi pentru Mediafax ca ii este rusine de ceea ce se intampla in prezent la Realitatea TV, precizand ca situatia este dificila, dar spera ca se va rezolva amiabil sau apeland la institutiile statului si la justitie.

Site-uri de media au anuntat duminica trecuta ca Sorin Ovidiu Vantu a incercat sa il scoata din sediul Realitatea pe managerul Sebastian Ghita, in scandal fiind implicati mai multi bodyguarzi.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Ianuarie 2022, 12:25
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter