- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Media & Advertising

Ziua si Gardianul au capitulat: renunta la print si incearca sa supravietuiasca pe online

05 Jan, 16:54 • Redactia DailyBusiness
Cotidianul Gardianul isi suspenda aparitia in format tiparit din 6 ianuarie, iar Ziua va face acelasi lucru din 7 ianuarie, ambele titluri urmand sa continue sa existe doar pe Internet. Gardianul si Ziua au o istorie de 8, respectiv 16 ani.
Ziua si Gardianul au capitulat: renunta la print si incearca sa supravietuiasca pe online

Ziua va ramane exclusiv online pana la „echilibrarea balantei financiare”, se arata intr-un comunicat al publicatiei, semnat de Mihai Palsu, directorul general al publicatiei.

„Editia online a ziarului Ziua va continua sa fie editata in aceleasi conditii ca si pana acum”, mai scrie in comunicatul citat de Mediafax.

Astfel, incepand cu 6 ianuarie, angajatii grupului de presa Ziua care nu fac parte din echipa redactionala Ziua online vor primi preavizul legal de incheiere a contractului de munca.

La inceputul lui noiembrie 2009, ziarul Ziua a renuntat la editia de luni tiparita, aceasta fiind editata exclusiv online, publicatia avand de atunci editii tiparite de marti pana sambata.

Ziarul Ziua este editat de grupul de presa Ziua, detinut 100% de Asociatia Salariatilor Petrom.

Conform Biroului Roman de Audit al Tirajelor (BRAT), cotidianul Ziua a raportat, pentru perioada iulie – septembrie 2009, vanzari de 10.954 de exemplare pe aparitie in iulie 2009, de 11.352 de exemplare in august si de 10.796 de exemplare in septembrie.

Si Gardianul iese de pe print, din 6 ianuarie. „Gardianul isi suspenda aparitia tiparita si va fi editat exclusiv online pentru o perioada”, a declarat Alecu Racoviceanu, membru in consiliul de conducere al publicatiei, citat de Mediafax. Intrebat ce se va intampla cu angajatii ziarului, Racoviceanu a precizat ca o decizie in acest sens va fi luata de catre actionarii publicatiei.

„E o decizie pe care actionariatul o va lua in urmatoarele zile. Se va avea grija nu numai in temei legal, ci si in temei moral de toti cei care au fost alaturi de ziar”, a precizat acesta.

Ziarul Gardianul a fost lansat in 2002.