NEW MEDIA

Autoritatile de reglementare in Internet aproba crearea de noi extensii web

27 iunie 2008, ora 11:11 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
www-mica.jpg
Autoritatile de reglementare ale extensiilor si adreselor de Internet au avizat introducerea practic nelimitata de noi extensii, din aprilie-mai 2009, pe langa uzualele .com, .org sau .uk, astfel ca persoanele fizice si companiile pot inregistra o gama teoretic infinita de adrese pentru Web.
Grupul international non-profit care controleaza si reglementeaza adresele de Internet, The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) a anuntat joi ca va permite, cel mai probabil din aprilie-mai 2009, inregistrarea de noi domenii contra sumei de circa 100.000 $/extensie (circa 64.000 euro/extensie). Aceasta taxa va scadea insa in timp.

Astfel, companii precum IBM vor putea crea extensii .ibm sau Apple, terminatii precum .apple. De asemenea, persoane fizice vor putea opta pentru sufixe precum .alex sau .cristina, in timp ce guvernele oraselor vor putea opta pentru extensii de genul .bucuresti, .paris sau .madrid.

Analistii sunt de parere ca aceasta este cea mai importanta schimbare pe acest segment de la introducerea .com-ului, a scris presa internationala.Organizatia Icann a creat pana in prezent 21 de domenii de top (sufixele cele mai cunoscute - n.r.), precum .com sau .net, si 249 de domenii pentru tari, precum .uk, .de sau .fr. Utilizatorii cer insa posibilitatea de a-si individualiza mult mai mult domeniile, a spus Tim Cole, director de inregistrari al Icann.

"Aprobarea Icann pentru a permite inregistrarea practic nelimitata de noi sufixe este o decizie istorica", a afirmat Peter Dengate Thrush, presedinte al Icann. "Aceasta decizie o sa schimbe foarte mult Internetul", a continuat acesta.

Thrush a mai spus ca se asteapta, in prima faza, sa primeasca mai multe sute sau mii de cereri de inregistrari pentru noi extensii, dar nu exclude total posibilitatea ca numarul acestora sa fie mult mai mare, de ordinul zecilor de mii.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 17 Mai 2021, 19:19
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter