NEW MEDIA

Beneficiile "cloud computing" pentru UE: Economii de 760 mld. euro in urmatorii 5 ani

07 decembrie 2010, ora 16:10 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Apelul la serviciile de "cloud computing" ar putea insemna economii de 760 miliarde euro in urmatorii cinci ani, pentru cele mai mari cinci economii din Europa, potrivit unui raport al Centre for Economics and Business Research, scrie The Telegraph.
Utilizarea serviciilor de "cloud computing" presupune renuntarea la propria infrastructura IT si inchirierea de unitati de stocare a informatiilor, precum si investitii pentru accesarea diferitelor programe prin intermediul internetului, care in mod traditional sunt stocate pe computere individuale.

Adoptarea acestei tehnologii ar putea, de asemenea, crea 2,4 milioane de locuri de munca, potrivit sursei citate. Domeniul vizat este cel al aplicatiilor si software-urilor prin care aceasta tehnologie functioneaza.

Tehnologia "cloud computing" este prietenoasa cu mediul, pentru ca utilizeaza mai putina energie decat solutiile traditionale de business, si ofera o mai mare flexibilitate, dar are si puncte slabe: perioade de nefunctionalitate si securitatea mai scazuta a datelor.Cele mai mari economii din Europa sunt Germania, Franta, Marea Britanie, Italia si Rusia.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 30 Iulie 2021, 01:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter