- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

BestJobs: Afacerile vor scadea cu 40% anul acesta. Piata a scazut mai mult decat ne asteptam

13 Oct, 12:30 • mihaela.tudorancea
Afacerile BestJobs.ro, unul dintre principalii jucatori pe piata locala de joburi online, vor scadea cu 40% anul acesta, a spus Calin Fusu, directorul Neogen, care detine site-ul de recrutare. Piata a fost mai afectata decat estimarile anterioare, a adaugat acesta.
BestJobs: Afacerile vor scadea cu 40% anul acesta. Piata a scazut mai mult decat ne asteptam

Astfel, site-ul ar urma sa inregistreze incasari anuale de 1,2 mil. euro. La inceputul acestui an, Calin Fusu estimase afaceri in scadere cu 20% fata de anul trecut, la 1,6 milioane de euro, pentru BestJobs.ro, dupa ce in 2008 serviciul de recrutare a incasat 2 mil. euro.

In ceea ce priveste CV-urile platite de candidati, veniturile generate au crescut considerabil in ultima perioada, de la sub 1000 de euro la cateva mii de euro pe luna, insa reprezinta in continuare un procent de circa 5% din veniturile BestJobs, restul de 95% provenind de la companiile care posteaza anunturi de angajare.

„Piata de recrutari a fost mult mai afectata decat ne asteptam la inceputul acestui an. De aceea incercam ca pe viitor sa mutam accentul de pe job-uri, pe persoane. Am lansat de curand sectiunea ‘contacte’ pentru a incuraja oamenii sa intre pe site si atunci cand nu isi cauta de munca”, a declarat Calin Fusu.

Site-ul de socializare Neogen aduce companiei venituri de aproximativ 1 milion de euro, Romania avand o pondere de 60% din venituri, Bulgaria de 30%, iar Serbia si Moldova, impreuna, 10%. „O treime din totalul veniturilor Neogen provin din brand advertising, o alta treime din direct advertising si inca o treime de la utilizatorii site-ului”, a precizat Fusu.

Compania Neogen a raportat pierderi de doua ori mai mari in 2008 fata de anul anterior, ajungand la minus 730.000 de euro, la o cifra de afaceri de 2,59 milioane de euro.

eJobs.ro, cel mai mare site de recrutare online din Romania, a raportat o marja de profit de 76% in 2008, profitul net crescand de aproape 5 ori in 2008, pana la 3,59 milioane de euro, la o cifra de afaceri dubla fata de 2007, de 4,68 milioane de euro.