- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Biris, Trilulilu: Cheltuielile mari incep abia dupa iesirea din beta a portalului

12 May, 13:50 • emanuel.ceciu
Portalul cu continut video Trilulilu.ro, considerat un "YouTube romanesc" s-a relansat duminica in varianta 2 beta, oficialii companiei estimand pentru DailyBusiness ca noua versiune va duce la o crestere puternica a traficului, dar si la cheltuieli mai mari pentru intretinere.
Biris, Trilulilu: Cheltuielile mari incep abia dupa iesirea din beta a portalului

„Nu am cuantificat pana in prezent investitia in relansare. Consider insa ca, datorita traficului ce va creste in urmatoarea perioada, va trebui sa investim din ce in ce mai mult in servere, cresterea vitezei de acces la portal si in stabilitate”, a declarat pentru DailyBusiness Sergiu Biris, actionar majoritar al portalului.

Acesta a adaugat ca versiunea 2 a Trilulilu va iesi din beta in cateva saptamani, pana la finele lui mai.

Printre noile functionalitati, Trilulilu a implementat optiunea de a crea playlist-uri video sau audio pe care utilizatorii le pot trimite ulterior prietenilor. Compania a introdus de asemenea un nou filtru anti-spam sau a creat un nou domeniu numit „shows” unde utilizatorii pot sa-si creeze si sa-si personalizeze propriile show-uri online.

„Pe langa noul look si alte facilitati nou create, cel mai important lucru pe care l-am realizat pe portal consider ca a fost introducerea playlist-ului. Ca urmare a relansarii, cred ca in cateva luni vom deveni lider de trafic (cel mai vizitat site din Romania – n.r.)”, a declarat Biris.

Intr-un interviu realizat in aprilie de DailyBusiness, Biris a estimat ca traficul Trilulilu se va dubla pana la finele anului, atingand 1,4 mil. vizitatori pe saptamana.

In prezent, portalul atrage circa 650.000 de vizitatori saptamanal, conform Trafic.ro

Trilulilu.ro a fost lansat oficial in 22 ianuarie 2007, de catre 5 fondatori, dintre care Biris detine cel mai mare pachet de actiuni. La finele lui decembrie 2007, francezul Alexis Bonte a achizitionat 10% din portal contra sumei de 100.000 euro.