NEW MEDIA

Bloggerita amendata fiindca articolul in care critica un restaurant figura prea sus in rezultatele Google

17 iulie 2014, ora 12:07 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
pizzaa.jpg
O femeie din Franta a fost amendata cu 1.500 de euro dupa ce a publicat o cronica negativa a unui restaurant din regiunea Aquitania.

Patronul restaurantului s-a adresat justitiei, motivand ca afacerea are de suferit din cauza ca articolul de pe blog figureaza foarte sus in rezultatele de cautare Google. Hotararea justitiei poate crea precedente si tot mai multi patroni de business-uri ar putea sa le faca rau celor care-i critica, noteaza BBC, potrivit Hotnews.

Caroline Doudet, care detine un blog de moda si literatura numit Cultur'elle a publicat in august 2013 o cronica a unui restaurant italian din regiunea Aquitania unde a luat masa si nu a fost multumita.

Titlul articolului era "L'endroit Ó Úviter au Cap-Ferret : Il Giardino"á (Locul pe care sa-l evitati in Cap-Ferret: Il Giardino), iar patronul restaurantului s-a adresat justitiei pe motiv ca acest review negativ ii afecteaza afacerea. Judecatorii din Bordeaux au decis ca Doudet trebuie sa plateasca o amenda de 1.500 de euro si sa schimbe titlul articolului fiindca intr-adevar ar fi afectat afacerea din cauza ca articolul aparea al patrulea in cautarile date pe Google dupa numele restaurantului.Judecatorul a motivat decizia spunand ca blog-ul este extrem de influent si un astfel de articol are efecte negative.á

"Decizia face o infractiune din faptul ca esti prea bine indexat pe Google sau din faptul ca ai prea mare influenta. Partea perversa a deciziei este ca multe companii cauta bloggeri influenti, insa doar cand scriu de bine", a spus pentru BBC, Caroline Doudet.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 23 Octombrie 2021, 11:21
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter