- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Bucurestiul acopera 40% din vanzarile retailerilor online din Romania

04 Sep, 10:00 • emanuel.ceciu
Magazinul de retail online OneStop.ro estimeaza ca din totalul de vanzari de 250 de milioane euro previzionate pe piata de retail online in 2008, peste 40% ar trebui sa se realizeze in Bucuresti, iar alte 40% se vor imparti intre Constanta, Moldova (cu accent pe Iasi), Transilvania (cu accent pe Brasov si Cluj) si Timis (cu accent pe Timisoara).
Bucurestiul acopera 40% din vanzarile retailerilor online din Romania

Cei aproximativ 20% ramasi ar trebui sa vina din alte zone ale tarii – cu potential economic crescut – cum ar fi Mures sau Dolj.

Vanzarile totale ale OneStop.ro pe partea de IT reprezinta 20% din cifra de afaceri, din care 17% cumuleaza vanzarile de laptopuri, PDA-uri si tablete grafice. In Banat se vand 5% din totalul de laptop-uri, iar pana la sfarsitul anului compania vrea sa creasca acest procent pana la 8%, conform reprezentantilor OneStop.ro Marcile cele mai bine vandute in aceasta campanie sunt Acer, Toshiba Satellite si Fujitsu Siemens, iar cele mai cautate modele sunt cele cu un pret mediu de 2.200 lei (TVA inclus). Din Banat, OneStop.ro are intre 5% si 7% din traficul total, iar din Timis 3,5%.

OneStop.ro vrea sa-si creasca traficul prin campanii targetate pe anumite zone ale tarii

Magazinul de retail online OneStop.ro vizeaza cresterea traficului in medie cu 325% zonele Timisoara, Iasi, Constanta, Cluj si Brasov, ca urmare a lansarii unor promotii in aceste regiuni ale tarii.

Magazinul a lansat o prima campanie in urma cu aproape doua saptamani, in judetul Timis, prin care ofera livrare gratuita pentru orice computer achizitionat de pe site si reduceri de circa 2% pentru aparatele fitness. La o saptamana de la lansarea acestei campanii, traficul din aceasta zona a crescut cu 150%. In Timis, intreaga actiune a luat in calcul un grup de peste 400.000 de locuitori din mediul urban, dar si cei 300.000 de locuitori care nu locuiesc in orasele judetului.

In prezent, OneStop.ro atrage circa 105.000 vizitatori pe luna.

OneStop.ro a realizat in 2007 afaceri de 350.000 euro si a inregistrat pierderi de circa 63.000 euro.

OneStop este un magazin online administrat de Shop Online SRL, lansat in primavara anului 2006. OneStop ofera peste 7.000 de produse, grupate in 10 categorii.

Principalii concurenti ai OneStop.ro sunt eMag.ro, PCFun.ro sau PCGarage.ro.