NEW MEDIA

Catalyst Romania intra in actionariatul avocatnet.ro

04 iunie 2013, ora 16:05 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
avocat.jpg
Fondul de private equity Catayst Romania a preluat un pachet de 30% din actiunile avocatnet.ro.

Fondul va sprijini antreprenorii sa dezvolte website-ul de informatii si consultanta juridica si de afaceri dedicat IMM-urilor din Romania intr-o platforma complexa care sa integreze servicii si produse specializate.

Catalyst Romania reprezinta o premiera locala, fiind primul fond de private equity si venture capital finantat in principal de catre Fondul European de Investitii (FEI) prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial äCresterea Competitivitatii Economiceö, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Avocatnet.ro a fost infiintat in 2001 ca o comunitate si resursa de informatii juridice, devenind ulterior o platforma extinsa care asigura atat continut propriu, cat si generat de utilizatori, IMM-urilor, consultantilor in afaceri si profesionistilor din domenii precum avocatura, contabilitate, resurse umane, securitate si sanatatea in munca si alte servicii juridice de consultanta.

Platforma integreaza in prezent informatii specializate si generale despre mediul de afaceri si a inregistrat in martie 2013, pentru a doua luna consecutiv, o audienta record de peste 1.000.000 de vizitatori unici.

Tranzactia a fost structurata ca majorare de capital, fapt ce presupune ca intregul aport constituit al Catalyst Romania va fi utilizat pentru dezvoltarea platformei online.

"Prima etapa de investitii presupune finalizarea si lansarea, in perioada imediat urmatoare, a www.superlege.ro, un serviciu de procesare de acte normative si informatii juridice care ofera utilizatorilor actualizari, cautari si adnotari rapide", a declarat Alin Popescu, managing partener avocatnet.ro.

"Fondul European de Investitii sprijina, prin initiativa JEREMIE, fondul Catalyst Romania dedicat in principal sectorului Tehnologie-Media-Telecom", a declarat Hubert Cottogni, deputy director si head of regional business development din cadrul FEI.Cu un capital vizat cuprins intre 20 si 30 mil. euro, Catalyst Romania va finanta, cu investitii cuprinse intre 200.000 euro si 2 mil. euro, IMM-uri autohtone care activeaza in special in domeniile TMT.

Alaturi de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investitii in fond si BT Asset Management (BTAM), companie membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum si alti investitori privati. Fondul este administrat de catre 3TS Capital Partners, una dintre cele mai importante companii de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est.

JEREMIE este o initiativa de sprijinire a accesului la finantare al intreprinderilor mici si mijlocii, prin instrumente financiare finantate din fondurile structurale alocate statelor membre.

Fondul Catalyst a fost asistat in realizarea tranzactiei de catre firma de avocatura Biris Goran, Emilian Duca ľ Tax&Business Solutions si Alina Dumitrescu ľ Transaction Experts. Societatea civila de avocati Ionescu si Sava au asigurat consultanta pentru actionariatul avocatnet.ro.

Citeste si Fondul Catalyst ia 10 mil. euro de la FEI pentru finantarea IMM-urilorá
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 04 Iulie 2020, 02:32
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter