NEW MEDIA

Catalyst Romania intra in actionariatul Elefant.ro

18 noiembrie 2014, ora 15:57 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
ConferintaCatalyst-002.jpg
Catalyst Romania, cel mai important fond local de private equity pentru crestere si venture capital, care sustine IMM-urile din sectorul Tehnologie – Media – Telecom (TMT), a preluat un pachet minoritar din actiunile elefant.ro, prin majorare de capital. Finantarea va fi utilizata pentru a propulsa mai departe magazinul online in topul comertului electronic romanesc.

Elefant.ro, detinut de catre Fribourg Investments si administrat prin intermediul Universal Online Promotion, este un mall online cu o evolutie dinamica, prin care mai mult de 200.000 de produse sunt oferite unui numar de peste 2 mil. de utilizatori.

Initial dezvoltat ca librarie online, elefant.ro a inregistrat o extindere rapida, insotita de largirea portofoliului, acoperind in prezent categorii de produse precum carti, media si e-books, jucarii, cosmetice si parfumuri, imbracaminte si incaltaminte, accesorii, home&deco si electronice.

Investitia prezenta succede unei recente runde de finantare provenita in exclusivitate din partea Fribourg Investments. Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal de catre Fondul European de Investitii (FEI) prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.  "elefant.ro a devenit de-a lungul timpului un brand cunoscut si o afacere cu o crestere rapida. Decizia noastra de a investi este fundamentata pe aceste atribute, pe evolutia generala a companiei, precum si pe  capacitatile echipei de management de a avea viziune si o buna intelegere a comertului electronic”, a declarat  Mihai Sfintescu, team leader Catalyst Romania si Partener 3TS Capital Partners.

“elefant.ro este un proiect cu un ADN foarte bun, cu potential de crestere urias, care si-a validat prin aceasta tranzactie valoarea creata in cei patru ani de existenta. Investitia deschide elefant.ro noi oportunitati pentru viitor, iar sinergiile dintre cele doua fonduri de investitii, ambele cu experienta in segmentul de afaceri online, sunt esentiale pentru dezvoltarea companiei in urmatorii ani”, a completat Ion Sturza, presedinte Fribourg Investments.  

„Fonduri vitale dezvoltarii ajung la cea mai dinamica componenta a economiei romanesti, finantand evolutia afacerilor, precum si pastrarea si cresterea locurilor de munca. Intr-un climat general de finantare inca dificil, JEREMIE ramane o optiune viabila si la indemana de acces la resurse financiare pentru IMM-uri”, a declarat Hubert Cottogni, head of Regional Business Mandate Management FEI.  

Prin elefant.ro, Catalyst Romania marcheaza o noua investitie a sa, dupa cele anterioare care au vizat  avocatnet.ro (resursa de informatii si produse de legislatie si afaceri) si Simartis Telecom (furnizor de produse si servicii pentru operatori GSM). Fondul finanteaza, cu investitii cuprinse intre 200.000 euro si 2 milioane euro, IMM-uri autohtone care activeaza in special in domeniile TMT.  

Alaturi de FEI, care prin JEREMIE este cel mai mare contributor la capitalul Catalyst, au mai angajat investitii in fond si BT Asset Management (BTAM), companie membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, 3TS Capital Partners, precum si alti investitori privati. Fondul este administrat de catre 3TS Capital Partners, una dintre cele mai importante companii de private equity si venture capital din Europa Centrala si de Est.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 04:01
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter