NEW MEDIA

Cate identitati virtuale au fost expuse atacurilor in septembrie

23 octombrie 2014, ora 13:38 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
hacking.jpg
Symantec raporteaza peste 2,5 milioane de identitati expuse in luna septembrie la nivel mondial, ca urmare a unui numar de patru incidente care au condus la brese de securitate, in scadere comparativ cu numarul total de 12 incidente si peste 31,5 milioane de identitati expuse in luna august.

Cu toate acestea, 14 incidente care au avut loc in lunile precedente au fost de asemenea raportate in septembrie, cel mai important dintre acestea, petrecut in aprilie, rezultand in expunerea a peste 56 de milioane de identitati virtuale.

In luna septembrie au fost inregistrate in medie 53 de atacuri de tip spear-phishing pe zi, dupa un minim al ultimelor 12 luni atins in august, cand au fost inregistrate 20 de astfel de atacuri pe zi. Nivelul este in continuare sub media zilnica de 85 de atacuri din ultimul an.

Fisierele de tip .doc au fost cele mai utilizate in astfel de atacuri, fiind regasite in 52,9% dintre mesaje, in timp ce fisierele .exe, cel mai comun tip de document utilizat in luna august, au coborat pe locul patru in septembrie, cu o cota de 4,8% din totalul atacurilor.Unul din 2.041 de e-mailuri a fost identificat in septembrie ca fiind o tentativa de phishing, spre deosebire de unul din 1.587 in august si unul din 1.298 de e-mailuri in iulie. Totodata, peste 600 de vulnerabilitati au fost raportate in luna septembrie, cel mai mare numar din anul 2014.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 18 August 2022, 18:43
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter