NEW MEDIA

Cele mai "bombardate" regiuni de pe Glob cu mesaje spam

04 decembrie 2013, ora 17:05 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
glob.jpg
Atacurile care folosesc o varietate de programe malware, atacuri de tip phishing si spam- ul raman amenintarile cibernetice cu care se confrunta cel mai frecvent companiile.

In acelasi timp, volumul de atacuri malware si spam a crescut substantial in 2013, fata de 2012.Acestea sunt concluziile studiului Global Corporate IT Security Risks 2013, realizat de B2B International, in colaborare cu Kaspersky Lab.

Aproximativ 68% dintre respondenti au declarat ca firmele lor au fost tinte ale atacurilor cu virusi, viermi, spyware si alte tipuri de programe malware.

In 2012, acest numar a fost mai mic cu 6% (62%). Volumul de atacuri cu spam a crescut considerabil, afectand 61% dintre companii, fata de 41% in 2012. Atacurile de tip phishing au fost lansate impotriva a 36% din companii, cu 1% mai putin decat in 2012.

Astfel, phishing-ul ramane una dintre cele mai prevalente amenintari in atacurile externe impotriva corporatiilor.

Companiile din America de Sud au fost cel mai frecvent atacate: 72% dintre respondentii din aceasta regiune au declarat ca virusii si programele spyware sunt cel mai grave amenintari externe.Companiile din Rusia au fost, de asemenea, atacate frecvent, 71% dintre acestea inregistrand incidente. In Japonia, companiile s-au confruntat cel mai putin cu aceasta problema, doar 47% dintre cei intervievati fiind tinta atacurilor malware.

Cea mai mare cantitate de mesaje spam a fost inregistrata in companiile din America de Nord si din Rusia (in 69%, respectiv 67% din cazuri). Companiile care se confrunta cel mai putin cu mesajele de tip spam sunt cele din Orientul Mijlociu (55%) si din Japonia (42%).

Companiile din America de Nord s-au confruntat cu atacuri de tip phishing mai frecvent decat cele din alte regiuni (51%), fiind urmate de companiile din Asia Pacifica (46%). Companiile cu cea mai mica rata de atacuri de tip phishing sunt cele din Rusia, Japonia si din tarile din America de Sud (in medie 26%).

Atacurile malware sunt, de fapt, principala cauza din spatele scurgerilor grave de date confidentiale - 22% dintre companii la nivel global si 24% din Europa de Est au avut de suferit scurgeri de date dupa acest tip de atacuri. Cel mai adesea, aceste incidente au loc in randul intreprinderilor mici si mijlocii (23%), in timp ce marile companii sunt atacate mai rar (17%).

Scurgerile de date au loc mai putin frecvent ca rezultat al atacurilor de tip phishing, o medie de doar 5% dintre companii confruntandu-se cu acest tip de incidente la nivel global si 4% din Europa de Est. Cu toate acestea, procentul de companii mari care au pierdut date din cauza atacurilor de tip phishing este ceva mai mare (6%) decat numarul de IMM-uri aflate in aceeasi situatie (5%).

Numarul de amenintari cibernetice este in continua crestere. Kaspersky Lab descopera 200.000 de mostre de malware noi in fiecare zi. Acest lucru determina companiile sa acorde mai multa atentie securitatii, mai ales dupa confruntarea cu un incident cibernetic.

Cu toate acestea, potrivit studiului, doar 68% dintre companii au implementat un sistemcomplet de protectie anti-malware (anti-virus si anti-spyware). Aceasta situatie reprezinta o mica imbunatatire fata de cifra de 51%, inregistrata anul trecut.

Astfel, situatia securitatii companiilor se schimba, tot mai multe firme indreptandu-se catre solutiile complexe de securitate.

Varietatea de atacuri lansate impotriva companiilor indica faptul ca nevoia acestora pentru de o solutie de securitate specializata capabila sa contracareze eficient amenintarile cibernetice periculoase.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 15 August 2022, 11:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter