- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Dragos Stanca: Obiectivul meu cu Publyo este sa generez peste 500.000 euro in primul an de activitate

16 Nov, 10:19 • emanuel.ceciu
Dragos Stanca, fost manager al diviziei de online a Realitatea-Catavencu, a anuntat luni lansarea companiei de consultanta si web development Publyo. Stanca spune ca, pentru primul an de business, a genera "oriunde peste 500.000 euro este un inceput bun". Vezi structura actionariatului si de unde vor veni clientii.
Dragos Stanca: Obiectivul meu cu Publyo este sa generez peste 500.000 euro in primul an de activitate

Managementul proiectului Publyo este asigurat de Gabriel Ilie, CEO, si Florin Chetreanu, CTO, co-actionari. Ambii detin 10% din companie, impreuna. Dragos Stanca are 39%, actionar majoritar fiind compania germana 101 Worldwide, cu 51%.

„Lucram pe companie separata de webdevelopment si consultanta pe zona asta de cateva luni, pana acum insa exclusiv pentru F5. De cateva luni se lucreaza la un proiect amplu in .com iar noua versiune Money.ro e realizata exclusiv de Publyo, chiar daca nu am anuntat asta public. Suntem in discutii avansate pentru inca doua proiecte ample, unul pentru Romania, celalalt regional. Altfel, echipa cu care lucram are in portofoliu mai multe proiecte cunoscute, de la Realitatea.net pana la Catavencu.ro, versiunea actuala, si altele”, spune Stanca pentru DailyBusiness.ro.

Antreprenorul spune ca ii este greu sa faca o estimare cat mai precisa a afacerilor ce le va derula cu Publyo in primul an, insa „oriunde peste 500.000 euro consider ca e un inceput bun. Acesta este obiectivul meu, avand in vedere ca ma voi ocupa personal de zona new business”.

In ceea ce priveste clientii, 40% vor veni din Romania. In ceea ce priveste clientii externi, birourile de vanzari active sunt in zona Austria-Germania. „Am ales, cu riscul de a pierde business, sa ne specializam pe o singura nisa, continutul online, si din acest motiv Publyo e un proiect .com, care se adreseaza pietei externe, in egala masura”.

Stanca a anuntat anterior si lansarea Q2M, un „one-stop-shop” care va desfasura activitati de agentie interactiva si de regie de vanzari. La Q2M actionar majoritar este Global Digital Invest din Chicago, Ilinois, companie infiintata recent de un grup de investitori americani si germani.

Joerg Springer este co-fondator si CEO al grupului de agentii 101 Worldwide prezent in Romania in actionariatul Kondiment si acum in cel al Publyo. Compania are birouri in Statele Unite, vestul Europei, dar si pe piete emergente precum cele din Polonia si Turcia.