- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Dupa ce a primit 2 mil. euro, eRepublik.com vrea sa se extinda. \”Ne-am atins doar 20% din potential\”

18 Jun, 11:23 • emanuel.ceciu
Dupa ce jocul online autohton eRepublik.com a atras o noua investitie, de 2 mil. euro, oficialii companiei au declarat ca urmaresc sa se extinda in inca cinci tari din lume.
Dupa ce a primit 2 mil. euro, eRepublik.com vrea sa se extinda. \Ne-am atins doar 20% din potential\

eRepublik.com are birouri regionale in Bucuresti, Madrid si Dublin, cu cate 5 angajati in fiecare dintre aceste orase. „Pana la sfarsitul anului in curs vom avea reprezentanti in cel putin cinci din cele mai dezvoltate tari din eRepublik, care se vor ocupa de comunitatile locale”, a declarat pentru DailyBusiness.ro George Lemnaru, director executiv al eRepublik.com. Acesta nu a precizat despre ce state va fi vorba.

eRepublik.com a intrat in Madrid anul trecut, iar in Dublin anul acesta. Echipa din Madrid se ocupa de marketing, in timp ce echipa din Dublin de administrare.

Cei mai multi jucatori sunt din SUA (circa 17.000), apoi Ungaria (13.672 de cetateni virtuali) si Indonezia (13.464 de cetateni virtuali). Romania este pe locul patru, cu circa 8.000 de jucatori.

Intr-un interviu acordat DailyBusiness.ro la inceputul anului, Lemnaru sublinia ca unul dintre scopurile pe acest an este ca eRepulik.com sa atraga cel putin 100.000 de jucatori activi.

„Am reusit doar in cateva luni sa atragem peste 120.000 de cetateni activi, din 200 de tari ale lumii. Anul acesta ne vom axa pe dezvoltarea intensiva si extensiva a produsului care, in prezent, atinge doar circa 20% din potential„, a mai spus Lemnaru.

In ceea ce priveste valoarea de piata a companiei eRepublik.com, oficialul companiei a subliniat ca „este peste valoarea anuntata anterior, de 5 mil. euro”.

Cele 2 mil. euro primite in cea mai recenta runda de finantare vor fi investite „in primul rand in dezvoltarea noilor module militare, politice si economice. Practic aceste module vor fi fi reconstruite de la zero, pe baza acelorasi concepte, insa cu un gameplay mult imbunatatit”.