NEW MEDIA

eRepublik si-a dublat echipa, iar co-fondatorul Lemnaru a fost promovat ca COO

23 septembrie 2009, ora 11:33, autor(i): Alex Goaga   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Silviu Lucian (stanga) ii va lua locul lui George Lemnaru (dreapta) pe functia de director tehnic
Silviu Lucian (stanga) ii va lua locul lui George Lemnaru (dreapta) pe functia de director tehnic
eRepublik Labs, compania din spatele jocului online de strategie economica, militara si politica eRepublik, si-a dublat echipa in ultimele luni, pana la 40 de angajati, evolutie sustinuta de fondurile primite de-a lungul timpului de la fondul francez AGF Private Equity.
In paralel cu aceste angajari, George Lemnaru, co-fondatorul eRepublik Labs, a devenit director operational (COO), functia de director tehnic fiind predata lui Silviu Lucian Vacaroiu, un angajat mai vechi al companiei.

"Din noua pozitie voi putea superviza mai eficient echipa. Oricum, si inainte de a fi numit oficial in aceasta functie eram, in paralel, si director tehnic si director operational", a spus Lemnaru. Alexis Bonte, co-fondator si CEO al eRepublik, spune ca evolutia jocului a facut necesara o mai buna impartire a atributiilor.

Unul dintre cei mai noi membri ai echipei este germanul Carsten Kisslat, care are o experienta de 16 ani in design si productie de jocuri video.eRepublik a atins pentru prima oara 1 milion de vizitatori unici in iulie 2009. Circa 210.000 oameni sunt activi in joc, de pe intreg globul.

eRepublik a fost fondata in 2007. AGF Private Equity este cel mai mare investitor in companie, cu 2,75 milioane de euro alocati pana in prezent.

Cititi si un interviu cu Alexis Bonte, in care acesta expune pareri despre online-ul autohton.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Florys a spus:
23/09/2009 13:56
Jocul este excelent din mai multe puncte de vedere.
Este creat de romani. :)
Este un complex de tip social/strategic/economic si cu veleitati de tip RPG.

Daca esti interesat de un sistem economic complex eRepublik iti ofera sansa de a-ti crea propria afacere ... incluzand relatii sociale si economice interne si externe.
 
Han Solo a spus:
24/09/2009 13:12
Jocul a avut si are un potential, numai ca a fost si este manageriat prost. Inca de la lansarea v1 (octombrie 2008) a avut caruta de buguri si exploituri iar echipa ERPK nu a facut nimic sa le remedieze. Astfel userii ce au bagat bani in joc au fost prostiti pe fata , pentru ca altii , folosind exploituri- chiar cu stirea celor de ERPK - au avut mult mai multe beneficii gratis.
Numarul de jucatori nu e nici pe departe cel mentionat in articol. Jocul e plin de clone (undeva la 60%) si iarasi conducerea ERPK nu face nimic sa remedieze aceasta situatie. De fapt lor le convine pntru ca stfel se afiseaza un numar mai mare de useri pe site.
Cat despre moderare, aceasta e ca pe vremea Securitatii. Cenzureaza tot ce nu le convine, fara sa respecte nici macar regulile trasate de ei. Char daca Alexis Bonte le-a dat material de studiu (IMVU) despre ce greseli sa nu se faca intr-un astfel de business, ei o tin pe a lor.
Ca urmare, sfatul meu (dupa 1 an si 3 luni de joc) este sa nu bagati bani reali in acest joc.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 03 August 2020, 14:27
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter