NEW MEDIA

Fondatorul Facebook despre securitatea datelor: "Am facut o gramada de greseli"

02 decembrie 2011, ora 10:51   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpg
Mark Zuckerberg (foto) recunoaste, la aproape sapte ani de la infiintarea Facebook,ca echipa saa facut multe greseli in ceea ce priveste securitatea datelor. Fondatorul retelei de socializare, pus fata in fata cu FTC, Comisia Americana de Comert, a promis ca va face in asa fel incat intimitatea celor 800 de milioane de utilizatori sa fie mai bine protejata in viitor, relateaza The Telegraph.

Comisia Federala acuza Facebook ca ar fi incalcat intimitatea utilizatorilor sai si ar fi facute vizibile mesaje si postari fara acordul lor. Mark Zuckerberg a incercat insa sa clarifice situatia tot prin intermediul retelei.

"Vreau sa fiu primul care recunoaste ca s-au facut cateva greseli, unele foarte mediatizate", a scris Zuckerberg, pe blog-ul sau. El a recunoscut totodata ca "este loc de mai bine" in ceea ce priveste modul in care principalii oameni care se ocupa de reteaua sociala gestioneaza problemele de securitate.

Pe de alta parte, spune el, chiar daca echipa sa ar reusi sa securizeze datele utilizatorilor in mod "perfect", multi oameni s-ar indoi oricum de modul in care datele lor sunt protejate.Zuckerberg si-a luat angajamentul ca toate problemele vor fi remediate si a fost de acord ca, din doi in doi ani, companii independente sa verifice modul in care continutul de pe Facebook este gestionat.

"Una peste alta, cred ca avem o istorie buna in ceea ce priveste asigurarea transparentei si controlul asupra celor care pot sa vada informatiile dumneavoastra", a mai scris Zuckerberg.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Victor Stanescu a spus:
09/12/2011 06:29
Facebook a scapat mult prea usor de FTC. Ar fi trebuit sa primeasca ceva amenzi serioase pentru toate "scaparile" avute pe partea de privacy:
http://www.vectorash.ro/facebook-settles-with-ftc/
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 11 August 2022, 23:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter