NEW MEDIA

Gamescom 2015: Noutatile prezentate la targul de jocuri video de la Koln

09 august 2015, ora 15:47 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
gamescom.jpg
Unul dintre locurile în care magia prinde viaţă este în jocurile electronice. Multe sunt realizări incredibile: unele rivalizează cu realismul unui film sau pot să se aşeze lângă cele mai bune cărţi. Dovadă este industria dezvoltată în jurul lor, care aduce tot ce are mai bun în târguri, ca cel care se desfăşoară în aceste zile în Germania.

Pentru mulţi poate părea uimitor că zeci şi zeci de milioane de dolari se învârt în jurul unor imagini. Dar până şi termenul de jocuri nu le mai este potrivit. Sunt experienţe - şi sunt de tot atâtea feluri, dacă nu mai multe, cum sunt filmele sau cărţile. Cu diferenţa majoră că cel ce se joacă nu mai este un spectator, ci este protagonistul, este cel ce face acţiunea. Asta îi uneşte pe vizitatorii de la Gamescom, salonul internaţional al jocurilor video de la Koln, în Germania, scrie stiri.tvr.ro.

Maximilian Schenk, Asociaţia Federală de Software Interactiv: "Ochelarii virtuali sunt pe cale de a se consacra şi sunt un uriaş potenţial pentru industrie, o senzaţie de joc complet nouă, de imersiune în lumea virtuală".

Project Morpheus, Hololens, Oculus Rift - sună a nume dintr-un film SF, dar aceste dispozitive sunt reale şi în plină expansiune.

Guido Alt, purtâtor de cuvânt Sony: "Eşti în joc. Porţi aceşti ochelari şi când îţi întorci capul rămâi în acea lume. Asta înseamnă că se întâmplă lucruri «în spatele» meu şi tot aşa. Dacă joc un simulator de maşini, mă pot uita în jurul maşinii, sau în oglinda retrovizoare - asta nu era posibil până acum, eşti complet implicat în joc. Asta înseamnă că, într-un joc de fotbal, sunt chiar în mijlocul echipei Bayern, pe stadionul din Munchen!"

Ubisoft, Electronic Arts şi Microsoft şi-au adus la Gamescom cele mai noi creaţii - de la Assasins creed şi Halo până la avanpremiera noului joc din seria Războiul Stelelor, care va fi lansat în acelaşi timp cu viitorul film, la sfârşitul anului.

DailyBusiness Video: Gamescom 2015


Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 Iulie 2021, 17:35
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter