NEW MEDIA

Google a cumparat Metaweb pentru a oferi rezultate dupa cautari mai complexe

17 iulie 2010, ora 11:32 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
googlemedie.jpg
Google a anuntat vineri ca a cumparat Metaweb, o companie care pastreaza o baza de date cu informatii pe care le ofera operatorilor de site-uri care doresc sa concentreze continut pe anumite subiecte, potrivit Pcworld.com.
Pretul achizitiei nu a fost dat publicitatii.

Ca in cazul oricarei achizitii Google, Metaweb va deservi in continuare clientii existenti, dar nu va prelua altii pana la integrarea in compania care detine cel mai mare motor de cautare din lume.

In acest context, va fi interesant de vazut daca rivalul Google, Microsoft, va continua sa utilizeze Metaweb. Potrivit reprezentantiilor companiei achizitionate de Google, Bing utilizeaza Metaweb pentru raspunsurile instant la cautari dupa cuvinte cheie.Google este de parere ca Metaweb va ajuta la oferirea de rezultate dupa cautari mai complexe.

De exemplu, in acest moment, Google poate oferi rezultate pentru o cautare de tipul "ziua de nastere a lui Obama", dar pentru "colegii de pe Coasta de Vest cu taxe sub 30.000 de dolari", este mai greu de oferit raspunsuri, potrivit unui reprezentant al companiei.

"Acestea sunt cautari complexe si am achizitionat Metaweb pentru ca suntem de parere ca daca vom lucra impreuna, vom fi capabili sa oferim raspunsuri la astfel de intrebari.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 17 Septembrie 2021, 16:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter