NEW MEDIA

Google creeaza un sistem de plata pentru ziarele al caror continut il indexeaza

21 iunie 2010, ora 12:48 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
googlemedie.jpg
Google lucreaza la un sistem de plata care le va permite ziarelor sa percepa bani pentru continutul accesat prin intermediul Google Search, scrie presa internationala.
Potrivit cotidianului italian La Repubblica, sistemul, numit NewsPass, le va permite utilizatorilor sa plateasca pentru continutul editorial, video si imagini. In prezent, Google negociaza pentru atragerea cotidianului italian in aceasta schema.

Sistemul presupune ca utilizatorii sa abia o singura parola de acces pentru toate site-urile de stiri. Rezultatele Google pentru stiri vor fi etichetate "cu plata" sau "gratis". In momentul in care un utilizator da click pe rezultatul "cu plata", va declasa automat o plata prin intermediul Google Checkout.

Informatii despre abonati si trafic, precum si despre profilul utilizatorilor vor fi oferite ziarelor. De asemenea, publicatiile vor putea opta pentru plata pe articol sau pentru abonament.Potrivit La Repubblica, serviciul va fi disponibil pana la sfarsitul acestui an si ar putea fi extins si in alte tari daca se dovedeste a fi un succes.

Oferta Google pentru La Repubblica ar putea avea legatura cu o investigatie anti-trust a gigantului american, acuzat de Federatia Italiana a Editorilor Italieni ca abuzeaza de pozitia sa dominanta pe piata italiana.

In prezent, nu se cunoaste modalitatea prin care Google si ziarele care ar putea implementa acest sistem vor imparti veniturile generate astfel.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 27 Iulie 2021, 08:38
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter