- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

GspTV.ro a vandut 2.500 de abonamente la videoclipurile sportive de pe site

12 Nov, 12:18 • emanuel.ceciu
Portalul de stiri video sportive GspTV.ro a vandut circa 2.500 de abonamente pentru vizionarea "continutului premium" disponibil exclusiv prin sistemul pay-per-view, la 4 luni de la lansarea serviciului. Majoritatea utilizatorilor au ales sa se aboneze la cel mai scump pachet, a declarat pentru DailyBusiness.ro Augustin Roman, director executiv al proiectului.
GspTV.ro a vandut 2.500 de abonamente la videoclipurile sportive de pe site

Sistemul de abonamente, disponibil la preturi de 2 euro pe saptamana, 4 euro pe luna si 6 euro pe doua luni, a fost lansat pe 6 august 2009. La acea data, Augustin Roman declara pentru DailyBusiness.ro ca estimeaza maxim 3.000 de abonati platitori pana la finele anului. „Daca mai lansam o promotie, de genul celei anterioare in care am oferit timp dublu pentru aceeasi suma, vom si depasi cei 3.000 de abonati”, a spus Roman.

Cele mai cautate pachete, reprezentand aproape jumatate din total, sunt cele de 6 euro + TVA, cele mai scumpe. „Este cel mai avantajos pret. Unii utilizatori au cumparat mai multe pachete, succesiv, pentru a acoperi o perioada cat mai mare de timp”, spune directorul executiv al GspTV.ro.

In prima perioada a lansarii sistemului pay-per-view, utilizatorii erau obligati sa plateasca pentru a putea vizualiza orice fel de clip video pe GspTV.ro. Ulterior, s-a luat decizia ca emisiunile de stiri sa poata fi vizualizate fara a plati. De asemenea, „fazele etapei” fiecarui final de saptamana pot fi vizualizate gratuit in fiecare weekend, de vineri pana luni. Conturile premium permit vizualizarea live-urilor precum si „fazelor etapelor”, indiferent de data desfasurarii meciurilor, in orice zi a saptamanii.

„Vom pastra acest format si in 2010. Au existat meciuri sponsorizate in care respectivele companii au platit pentru ca toti vizitatorii GspTV.ro sa poata vizualiza gratuit meciurile”, mai spune Augustin Roman.

„Ne gandim ca in viitorul apropiat sa incepem sa si cumparam emisiuni sportive de la agentii de profil si canale de sport. Vizualizarea acestor emisiuni va necesita conturi premium”, a incheiat Roman.

Din luna august, cand a fost implementat sistemul pay-per-view, numarul de afisari al GspTV.ro a scazut de la 2,6 milioane la 1,4 milioane, in luna octombrie. Numarul de clienti unici a scazut de la 447.000 in august la 301.000 in octombrie, conform datelor SATI.