- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Hologramele din Star Wars, aproape de a deveni realitate

04 Nov, 11:59 • Redactia DailyBusiness
Functia FaceTime a noului iPhone nu este punctul terminus al experientei convorbirilor telefonice cu vizualizarea interlocutorului. O noua tehnologie dezvoltata in prezent de Universitatea din Arizona ne-ar putea permite in viitor sa interactionam cu reprezentari realiste ale prietenilor de pe intreg globul, scrie presa internationala.
Hologramele din Star Wars, aproape de a deveni realitate

Cercetatorii de la Universitatea din Arizona au facut prima demonstratie de afisare a unei imagini holografice care proiecteaza imaginii in format 3D din alt loc, aproape in timp real. Imaginile sunt statice, dar ele se actualizeaza la interval de doua secunde, creand impresia de miscare de tip stroboscop.

Cei care se ocupa de aceasta tehnologie spera sa o imbunatateasca in anii urmatori prin asigurarea unei rezolutii mai mari si a unui flux mai rapid de imagini.

„Ceea ce am creat pana acum este o noua tehnica de a construi teleprezenta tridimensionala, ceea ce inseamna ca putem lua obiecte dintr-un loc si le putem arata in altul in format 3D, aproape in timp real”, a declarat unul dintre profesorii care coordoneaza acest proiect.

Cercetatorii au creat un sistem similar in urma cu doi ani, dar imaginile se actualizau la un interval de 4-5 minunte.