- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

IE9, descarcat de 2,35 milioane de ori in primele 24 de ore

17 Mar, 11:06 • Redactia DailyBusiness
Browserul Internet Explorer 9 (IE 9), al Microsoft, a fost descarcat 2,35 milioane de ori in primele 24 de ore de la lansarea oficiala, de luni noaptea, potrivit unui mesaj publicat pe blogul Exploring IE Blog.
IE9, descarcat de 2,35 milioane de ori in primele 24 de ore

Astfel, au avut loc peste 27 de descarcari pe secunda, sau peste 240 de descarcari la fiecare 9 secunde, a scris pe blog Ryan Gavin, senior director al Internet Explorer.

Microsoft a lansat versiune beta a Internet Explorer 9 in luna martie a anului trecut si de atunci a fost descarcat de peste 40 de milioane de ori, reprezentand 2% din piata browserelor Windows inainte ca acesta sa fie lansat oficial.

Microsoft spune ca noul sau browser e mai rapid, are functionalitate sporita, fiind totodata mai sigur.

IE 9 aduce, printre altele, un motor Java Script imbunatatit – Chakra, o interfata noua si suport HTML 5. Microsoft spune ca browserul ruleaza clipuri video HD mai usor, afiseaza culori mai vii, iar viteza de raspuns a site-urilor este mai mare.

Internet Explorer a pierdut tot mai mult din cota de piata in ultima perioada.

Potrivit datelor companiei de cercetare StatCounter, in decembrie, Firefox si-a adjudecat 38,1% din cota de piata din Europa, in timp ce Internet Explorer a avut 37,5%. Google Chrome a avut o crestere spectaculoasa, cota sa crescand de la 5,1% in decembrie 2009 la 14,6% in aceeasi perioada din 2010.

La nivel global, in luna decembrie, Internet Explorer avea o cota de 46,9%, in timp ce Firefox detinea 30,8% din piata, iar Chrome aproape 15%.