- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Investitie de 100.000 euro intr-un site autohton de pareri despre produse

13 Aug, 00:01 • vlad.merticaru
Compania Magomedia Net a investit peste 100.000 euro in lansarea site-ului youmago.ro, o comunitate sociala unde utilizatorii relationeaza si isi spun parerea despre diferite produse si servicii, au afirmat reprezentantii companiei.
Investitie de 100.000 euro intr-un site autohton de pareri despre produse

Ei au motivat valoarea mare a investitiei prin costurile implicate in dezvoltarea „in-house” a platformei software, care a durat un an, si cele cu salariile.

„Am preferat sa ne dezvoltam propriul framework, in timp ce altii obisnuiesc sa il descarce de pe Internet. Il vom reutiliza si pentru alte proiecte”, conform lui Antonio Cioarek, coordonatorul proiectului.

Youmago.ro este un site care se bazeaza pe participarea utilizatorilor pentru a crea continut: recenzii si ratinguri de filme, muzica, branduri, produse tehnologice sau jocuri. „Youmago nu face concurenta unui anumit site din Romania. Targetul nostru se intersecteaza cu mai cel al mai multor platforme, in functie de categorie”.

De asemenea, utilizatorii pot intra in contact unii cu altii pentru a cere informatii, iar in curand vor putea sa afle pretul produselor care ii intereseaza sau chiar rezerva camere la hotel.

Youmago.ro a fost lansat in ianuarie. La acest proiect a lucrat o echipa de pana in 10 oameni, timp de un an.

Cu toate ca nu au dezvaluit veniturile estimate pentru primul an de activitate si nici momentul in care se asteapta sa ajunga la break-even, reprezentantii companiei au afirmat ca pot sustine din punct de vedere financiar chiar si o triplare a costurilor operationale in perioada urmatoare.

Suma necesara pentru crearea site-ului a provenit in special din veniturile obtinute din activitatea agentiei de publicitate Magomedia detinuta de companie si din alte surse ale actionarilor, doua persoane fizice.

Compania mai are in pregatire si un portal de stiri, un site de review-uri pentru filme si unul cu un continut audio-video, care se asteapta sa fie lanasat in prima parte a lui 2009.

De asemenea, reprezentantii Magomedia Net au declarat ca pregatesc pentru perioada urmatoare lansarea pe domeniul .com a youmago. „Youmago a fost gandit initial pentru .com. Varianta .ro a fost ca un fel de test. Site-urile romanesti care se bazeaza pe participarea utilizatorilor nu au succes, deoarce utilizatorii romani nu se implica. Mai multi vizitatorii romani sunt pe site-urile din afara si acesta ar fi unul dintre motivele pentru care vrem sa ne lansam la nivel international”, au afirmat oficialii Mogomedia Net.

Antonio Cioarek, coordonator proiect Youmago, a afirmat ca in acest moment site-ul inregistreaza 5.000-6.000 de vizitatori pe zi, iar luna trecuta a avut peste 2 milioane de afisari. Traficul Youmago.ro nu este contorizat oficial. Compania, cu sediul in Bucuresti, a fost fondata anul trecut.