NEW MEDIA

Justitia americana analizeaza dominatia Apple pe piata de muzica digitala

27 mai 2010, ora 13:10 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
itunes.jpgmedie.jpg
Departamentul de Justitie al Statelor Unite ale Americii desfasoara o ancheta preliminara pentru a stabili o eventuala pozitie de monopol a Apple pe piata de muzica digitala, potrivit declaratiilor a trei persoane din companiile care au fost deja contactate de autoritati, informeaza Reuters.
Potrivit acestora, Departamentul de Justitie a contactat cateva case de productie si furnizori de muzica digitala pe parcursul lunii mai.

Intrebarile au avut ca subiect natura pietei de muzica digitala, iar discutiile au fost preliminare, au mai spus sursele.

In conditiile in care Apple este lider pe acest segment de piata, cu siguranta ca si reprezentantilor iTunes le-au fost puse aceleasi intrebari, comenteza cei trei reprezentanti ai companiilor contactate deja de justitia americana.Revista Billboard scria in martie despre faptul ca Apple si-a folosit pozitia de lider pe acest segment pentru a evita ca Amazon.com sa obtina exclusivitate pe noile melodii ale diverselor case de discuri.

Reprezentantii Apple, ai Amazon si ai Departamentul de Justitie nu au facut nici un comentariu.

In SUA, magazinul iTunes este cel mai mare retailer de muzica digitata cu o cota de piata de 70%, in timp ce Amazon este pe locul al doilea, cu o cota de 10%.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 29 Iulie 2021, 23:55
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter