- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Lansari noi in New Media: Vezi ce proiecte au aparut in august in online-ul romanesc

12 Aug, 18:07 • emanuel.ceciu
Lansarile sau relansarile de proiecte online interesante pentru mediul de afaceri pot trece deseori neobservate. DailyBusiness.ro realizeaza, periodic, o retrospectiva a lansarilor recente din New Media, pentru ca dumneavoastra sa fiti informati in ceea ce priveste noutatile de pe piata.
Lansari noi in New Media: Vezi ce proiecte au aparut in august in online-ul romanesc

Pe langa site-uri si portaluri noi, DailyBusiness.ro va va prezenta si aplicatii/software pentru terminale mobile, o industrie ce inregistreaza cresteri din ce in ce mai importante atat la nivel mondial cat si local.

Iata cele mai interesante lansari realizate de la inceputul acestei luni.

Compania romaneasca Unlock a lansat o platforma online de resurse in domeniul cercetarii de piata. Pe aceasta platforma reprezentantii companiilor, specialistii in marketing si comunicare, se pot inspira din mai multe studii de caz structurate in functie de obiective si industrie.

Studiile de caz ofera solutii aplicate de cercetare pentru mai multe probleme si obiective specifice activitatii de marketing si comunicare.

Compania romaneasca Amplusnet a lansat o noua versiune a aplicatiei software Cyclope Monitorizare Angajati, care ofera informatii managerilor privind pierderile in bani generate de neproductivitatea angajatilor. Angajat, departament sau intreaga companie – managerul seteaza costul orar aferent, selecteaza moneda, iar raportul de neproductivitate ii afiseaza, pe baza informatiilor colectate, care este costul de neproductivitate.

Cyclope – Monitorizare Angajati – este o aplicatie software care ofera informatii despre modul in care angajatii isi desfasoara activitatea folosind calculatorul si implicit despre utilizarea infrastructurii IT a companiilor, in peste 25 de rapoarte atat la nivel de companie si departament, cat si la nivel individual.

Persoanele fizice Lucian Ciobanu si Liviu Fratila au lansat 3Dpedia.ro, site dedicat tehnologiilor si imaginilor tridimensionale. Pe langa atragerea de venituri din surse traditionale (bannere, de exemplu), reprezentantii site-ului urmaresc sa includa, dupa atragerea de trafic relevant, si reclame video sau foto tridimensionale, specifice profilului site-ului. Primul an de la lansare va fi unul in care dezvoltatorii se vor axa pe dezvoltare, urmarind sa inceapa sa atraga venituri din 2011.

DailyBusiness.ro a relansat sectiunea Key People, cu un nou design si noi functionalitati. Relansarea coincide cu o promotie in urma caruia membrii retelei sociale de business pot castiga premii exclusiviste in valoare de 30.000 euro.

Firma Financial View Media Services SRL a relansat portalul de joburi pentru sectorul bancar BankingJobs.ro. „Un portal specializat precum BankingJobs va concentra mult mai bine resursele disponibile din domeniul financiar si va oferi eficienta si rapiditate”, a declarat Catalin Dumitrescu, managing partner al firmei Financial View, care administreaza portalul BankingJobs.ro.

Banci, IFN-uri, companii de leasing sau asigurari – toate institutiile financiar-bancare de pe piata romaneasca – vor putea recruta angajati specializati din toata tara, vor avea posibilitatea de a se promova pe prima pagina a site-ului, de a publica anunturi in format video sau de a cauta direct CV-uri.

Tot Financial View Media Services SRL a relansat si platforma de socializare in domeniul financiar CafeneauaBancara.ro. Site-ul isi propune sa adune o comunitate importanta unde toti cei care lucreaza in domeniul financiar sa aiba posibilitatea de a face schimb de idei si experienta, sa discute liber si sa isi imbogateasca agenda de contacte.

Firma SEO Extend Serv a lansat website-ul de companie, ca serviciu extern de search engine optimization (SEO) si intretinere pentru companiile care doresc sa isi promoveze afacerile in mediul online.

Compania Lime Interactive a lansat site-ul Catalog-Cursuri.ro, platforma online unde furnizorii de programe educationale isi pot promova serviciile oferite. Pe baza unui abonament, fiecare companie va beneficia de promovarea directa a cursurilor, precum si de cresterea vizibilitatii in randul potentialilor clienti, sustin oficialii companiei.

Portalul pune la dispozitia utilizatorilor si o baza de cursuri, seminarii si workshop-uri, atat in tara cat si in strainatate.

Compania Orange Romania a lansat o aplicatie pentru iPhone/iPod Touch, Orange Film, disponibila pe magazinul online App Store cat si pe site-ul operatorului telecom, care ofera utilizatorilor posibilitatea de a citi synopsisurile filmelor, de a vedea trailere si, daca sunteti client Orange, de a solicita un cod pentru a primi 2 bilete la pret de 1 in cinematografele partenere, in fiecare zi de miercuri.

Cititi mai multe despre acest subiect aici.

O alta aplicatie pentru telefoane mobile a fost dezvoltata de compania clujeana Arobs Transilvania, SpeedTraps, care isi propune sa creeze o comunitate de soferi la nivel national, dornici sa contribuie la anuntarea evenimentelor din trafic.

Solutia este gratuita si se poate instala pe orice telefon iPhone, Android sau Nokia, cu Internet activat. Cititi mai multe despre subiect aici.

Va invitam sa ne semnalati si dumneavoastra proiecte relevante pentru lumea de business ce s-au lansat recent, pe adresa alexg [at] dailybusiness [punct] ro.