- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Lansarile online din prima jumatate a lunii. Septembrie a inceput in forta – vezi cele mai interesante proiecte noi

14 Sep, 00:01 • emanuel.ceciu
Prima jumatate a lunii septembrie a coincis cu lansarea mai multor proiecte pe online decat in perioada similara din august. DailyBusiness.ro realizeaza o scurta trecere in revista a celor mai interesante site-uri si aplicatii online nou lansate.
Lansarile online din prima jumatate a lunii. Septembrie a inceput in forta - vezi cele mai interesante proiecte noi

Totodata, va invitam sa ne semnalati lansari de site-uri relevante pentru domeniul business, la adresa [email protected].

Genesys Systems, unul dintre cei mai mari furnizori de aplicatii de business, a lansat in septembrie o noua sectiune de aplicatii software pe site-ul companiei.

„In anul 2010 ne-am canalizat eforturile spre diversificarea portofoliului prin adaugarea de solutii de tip Business Intelligence, Document Management si Portal, spre castigarea de noi clienti si competente in zona solutiilor de tip Customer Relationship Management, Collection si Web Content Management System, elemente care ne-au adus in primul semestru al anului o dublare a cifrei de afaceri fata de aceeasi perioada a anului trecut”, a declarat Andreea Marasescu, Director Executiv Genesys Systems.

Sectiunea software include oferte speciale – in prezent dedicata solutiei Microsoft Dynamics CRM, formulare care permit calculul costului implementarii unei solutii CRM, sectiune dedicata proiectelor realizate precum si o serie de whitepapers pe care echipa Genesys Systems le pune la dispozitia tuturor celor interesati sa optimizeze activitatea si sa minimizeze costurile din organizatie.

Producatorul de software SAP a lansat StreamWork, un software avand la baza tehnologia cloud computing pentru colaborarea si luarea deciziilor, care „estompeaza barierele geografice la nivel de companie”.

StreamWork integreaza informatii, procese si metodologii de lucru mentinand o evidenta a input-ului fiecarei persoane implicate, astfel incat echipele de proiect sa poata evalua impreuna situatia, dezvolta strategii si lua decizii in timp real, conform oficialilor companiei. SAP StreamWork adreseaza una dintre provocarile majore ale companiilor care utilizau pana in prezent o serie de aplicatii separate precum e-mail, produse software neintegrate, diverse aplicatii web 2.0, ceea ce facea ca procesul sa fie greu de urmarit.

Companiile se pot abona platind o taxa lunara care porneste de la 9 euro, dar exista si o versiune gratuita, care ofera spatiu de stocare limitat si doar anumite functionalitati.

Persoana fizica Marius Indrie a lansat site-ul Karmania.ro, magazin online de unde se pot achizitiona scuturi metalice pentru protectia motorului mai multor marci de autoturisme.

In prezent, marcile acoperite sunt Audi, VW, Skoda, Ford, Opel, Chevrolet, Peugeot, Seat, Hyundai, Toyota si Kia.

Acasa Media a lansat sectiunea de interviuri video pe site-ul CautaBona.ro.

Serviciul online de babysitting romanesc ofera acest serviciu in completarea profilelor bonelor, care contin fotografii, profil psihologic, interviu audio, chestionar online precum si detalii privind experienta si pregatirea lor profesionala.

„Clipul video ofera transparenta si cand vine vorba de limbajul nonverbal sau gradul de emotivitate al persoanei intervievate”, spune Gina Marin, psihologul CautaBona.ro. Site-ul detine in prezent o baza de peste 1.500 de bone.

APT IT, compania cea mai tanara a grupului de companii APT, specializata in oferirea de aplicatii web based pe modelul Software as a Service (SaaS), a lansat aplicatia integrata de gestiune a capitalului uman, APTitude.

APTitude este o aplicatie integrata de gestiune a capitalului uman, dezvoltata pentru mediul on-line, avand ca obiectiv general asistarea organizatiilor in procesele de optimizare a managementului resurselor umane.

Scopul APTitude se concentreaza pe eficientizarea operationala a activitatilor de gestiune a resurselor umane si urmareste automatizarea tuturor fazelor specifice ciclului de viata al angajatilor unei companii.

Camera de Comert si Industrie Suceava a lansat primul Birou Virtual din regiunea de NE a Romaniei la sediul CCI SUCEAVA. Acesta este un nou serviciu oferit de CCI Suceava companiilor care doresc sa isi desfasoare activitatea fara suportarea costurilor aferente unui birou standard.

Biroul virtual ofera doua pachete de servicii, start up si business, precum si cinci servicii optionale pentru cei interesati de externalizarea serviciilor de marketing, juridice, de resurse umane si contabilitate.

Promoteart International a lansat magazinul online PromotionaleVerzi.ro, retailer ce ofera exclusiv produse „verzi”, realizate din materiale ecologice, reciclate si prin procedee care respecta natura si mediul inconjurator.

Magazinul vinde agende 100% ecologice, brelocuri si desfacatoare din metal reciclat, pixuri, tricouri, sepci, rucscacuri si genti realizate din materiale eco.

FashionUp.ro, proiect al antreprenorului Marius Ghenea, a lansat sectiunea Outlet, unde firma vinde peste 200 de produse noi ale unor branduri precum Diesel, Mexx, Vero Moda, Bellissima sau G-Star. Colectiile din sectiunea Outlet se adauga celor peste 6.000 de produse pentru femei, barbati si copii, deja existente pe site.

Firma Javis Shop a lansat PlanetShop.ro, retailer online ce comercializeaza produse de la companii precum Philips, Ariston, Diadora sau Omron. Administratorul site-ului este Constantin Nastasa.