- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Metalhead lanseaza un YouTube autohton pentru fanii muzicii rock

08 Aug, 13:22 • emanuel.ceciu
Firma Metalhead SRL, detinatoare a portalurilor video si de stiri cu tematica rock Metalhead.ro si MetalheadTV.com, a lansat joi un portal video similar YouTube, RockTube.ro, oficialii companiei precizand ca urmaresc dublarea traficului de pe site-urile proprii in acest an, pana la 300.000 de vizitatori pe luna.
Metalhead lanseaza un YouTube autohton pentru fanii muzicii rock

Investitia in acest proiect nu a fost facuta publica.

„Lansarea RockTube.ro a avut loc joi la ora 17:00, in format beta. Pana in prezent, au fost incarcate de utilizatori mai mult de 150 de clipuri si s-au inscris peste 100 de oameni. Acest portal ne va ajuta sa dublam pana la finele anului traficul inregistrat de toate site-urile companiei”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Emil Ionescu, redactor sef al Metalhead.ro.

In luna iulie, Metalhead.ro si MetalheadTV.com, contorizate impreuna de catre Trafic.ro, au atras un numar de circa 155.000 de vizitatori si 2 milioane de afisari. Anul trecut in luna iulie, traficul generat era de circa 60.000 de utilizatori, iar numarul de afisari se situa la aproape 500.000.

„Suntem cel mai mare portal de rock si metal din Europa de Est si in primele 20 din lume. Dupa ce va creste numarul de clipuri pe RockTube.ro, vom lansa si versiunea in engleza, pentru extindere internationala mai puternica”, a spus Ionescu.

„YouTube-ul celor de la Google este foarte vast, mare, este greu sa te faci remarcat pe acel portal cu unele clipuri. RockTube.ro este lansat pentru cei care sunt la inceput de cariera ca muzician, celor care vor sa se lanseze si sa fie vazuti, celor ce sustin concerte cu un public mai restrans”, a mai spus Ionescu.

In prezent, Metalhead SRL are un numar de 10 angajati. Reprezentantii companiei au declarat ca nu urmaresc sa mareasca acest numar pana la finalul anului. In august 2007 compania avea 6 angajati.

Sursele de venit sunt publicitatea online precum si diferite bartere si parteneriate cu diferiti organizatori de concerte sau case de discuri.

Media de varsta a vizitatorilor portalurilor Metalhead SRL este de 20-30 de ani, conform oficialilor companiei.