NEW MEDIA

Noul tertip al escrocilor care ofera credite pe Internet: Citate din Biblie

07 martie 2014, ora 12:28   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
calculator.jpeg
Organizatiile mici si creditorii privati, care se afla adesea in imposibilitatea de a concura la acelasi nivel cu campaniile de marketing ale marilor banci multinationale, recurg adesea la trimiterea de e-mail-uri. Frecvent, aceste mesaje servesc drept acoperire pentru organizatii ale caror servicii se dovedesc a fi mult mai costisitoare decat specifica mesajul publicitar.

Escrocheriile obisnuite de pe Internet includ, de asemenea, spam-ul de credit. Cu scopul de a colecta informatii despre victima, acestea pretind ca ofera asistenta pentru obtinerea unui imprumut si solicita fie o parola a sistemului bancar online, codul de verificare al cardului, fie pasaportul sau datele de contact ale utilizatorului. Aceste informatii pot fi folosite, de exemplu, pentru intocmirea unor documente false.

Expertii Kaspersky Lab explica pericolele care se ascund in spatele ofertelor de imprumut trimise ca mesaje spam, in special in cazul in care utilizatorii raspund la acestea, si ofera cateva sfaturi utile pentru utilizatori, pentru a nu deveni victimele acestor organizatii financiare fara scrupule si ale escrocheriilor de pe Internet.

Instrumentul preferat al creditorilor fraudulosi:

1. Phishing-ul incercarea de a fura datele financiare ale unui utilizator folosind pagini web false care imita formatul oficial de cerere de la banci bine-cunoscute.

2. Fisierele malware atasate care imita formularele de cerere pentru imprumuturi sau contracte de credit aprobate.

Ati raspuns la un mesaj de spam? Inbox-ul vi se va umple cu si mai multe mesaje spam

Orice raspuns la un e-mail de tip spam, chiar daca nu mentioneaza o intentie de a utiliza serviciile oferite in mesajul publicitar, le da spammerilor certitudinea ca adresa de e-mail exista intr-adevar si este utilizata in mod activ (unii spammeri trimit mesaje catre liste de adrese generate aleatoriu).

Drept urmare, numarul de mesaje publicitare trimise la contul de e-mail expus" va creste semnificativ.

"Observam faptul ca infractorii apeleaza la tot felul de trucuri pentru a insela utilizatorii", a comentat Maria Vergelis, Spam Analyst in cadrul Kaspersky Lab.

Ea a mai spus ca unii expeditori se prezinta drept organizatii de caritate sau religioase, care ii ajuta pe cei nevoiasi. Astfel de mesaje pot contine chiar si citate din Biblie, pentru a parea mai convingatoare."Altii doresc sa atraga clienti potentiali, promitandu-le sume mari de bani (uneori pana la cateva milioane de euro in numerar), care ar urma sa fie oferite intr-o perioada scurta de timp (de la cateva ore, pana la cateva zile), fara niciun gaj sau garantii, sau fara adeverinta de venituri si cu un numar minim de documente. Retineti ca orice incercare de a deschide un contract atasat poate duce la infectarea sistemului si pierderea de date stocate pe hard disk", a adaugat Vergelis.

Sfaturile expertilor

Nu introduceti datele personale pe site-uri care par suspecte;
Nu completati formulare HTML livrate de catre expeditori necunoscuti, in special in cazul in care computerul nu este protejat de un program antivirus care poate identifica prompt si bloca link-uri frauduloase;
Nu furnizati datele personale catre terte parti si nu initiati corespondenta cu privire la aspecte financiare cu creditori" necunoscuti;
Nu rulati fisiere executabile si nu deschideti fisiere atasate, in special arhive si documente de la expeditori necunoscuti (in cazuri extreme, puteti face acest lucru doar dupa ce primiti un verdict de siguranta de la programul antivirus).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Stiri Online a spus:
07/03/2014 21:53
Intr-adevar, multe escrocherii pe internet. Orice sfat e bine venit pentru utilizatori.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 15 August 2022, 13:20
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter