NEW MEDIA

Scarlatescu, FlorexOnline: Mizam pe afaceri in crestere cu 50% anul acesta, am putea achizitiona concurenti

17 februarie 2010, ora 10:37, autor(i): Alex Goaga   | 4 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Flori-mica.jpg
Compania FlorexOnline, care detine floraria online 123Flori.ro, a generat in 2009 venituri de circa 175.000 euro, si estimeaza ca anul acesta sa isi creasca afacerile cu circa 50%, pe fondul unor posibile achizitii ale altor business-uri similare din tara, precum si a investitiilor orientate in extinderea ariei de acoperire a serviciilor sau in automatizarea proceselor interne.
In curand, compania va anunta lansarea a trei servicii ce vor viza o acoperire mai eficienta a zonei corporate, intrarea mai puternica pe retele sociale si imbunatatirea experientei de e-commerce, a declarat pentru DailyBusiness.ro Mircea Scarlatescu, manager al FlorexOnline.

"Avem alocat un buget de investitii de circa 100.000 de euro, dar nu este neaparat necesar sa ii cheltuim pe toti. Am fi dispusi sa investim in achizitia unor florarii online, mai ales din provincie. Proiectele la care ne uitam noi acum nu depasesc valoarea de 30.000 euro", a spus Scarlatescu. El mai detine proiecte online precum Fyb.ro sau Imobiliare-Rezidentiale.ro.

"Cea mai mare provocare a unui magazin online ramane castigarea increderii clientilor in cumparaturile pe Internet, dar si atragerea clientilor in zona de plati online si servicii aditionale conexe", a subliniat seful 123Flori.ro."De asemenea, avem de-a face cu o mai mare atentie a utilizatorilor la detalii precum si o scadere a valorii comenzilor, deci magazinele online trebuie sa devina din ce in ce mai inventive in a-si convinge vizitatorii sa isi cheltuie banii", a adaugat Scarlatescu.

Fara sa ofere o estimare a intregii piete de flori, el considera ca ponderea vanzarilor online este de 20% din total.

"Toate florariile online au loc mare de crestere, dar nu ma astept prea curand la o inversare a trendului. De asemenea, cred ca intrarea pe piata devine din ce in ce mai grea pe masura ce acest segment se maturizeaza", a conchis Mircea Scarlatescu.

Printre concurentii 123Flori.ro se numara Buchete.ro, FloriDeLux.ro, Florarie.com sau eFloral.ro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Andreea Serban a spus:
17/02/2010 11:27
urmarind evolutia 123 din ultima perioada am deseori senzatia ca imping prea mult, exagereaza, in declartii de vanzari mari, pe comunicari in social media, laude proprii exagerate etc. Din punctul meu de vedere, daca ai facut ceva frumos, lasa-i pe altii sa observe...Eu am o florarie offline in Cluj Napoca. Si vanzarile nu sunt atat de mari in industria noastra, oricat ti-ai dori de mult. E o industrie asociata cu rromi. In Romania florile nu se cumpara atat de mult flori, mai taiati din cifre. Cat despre 123 "creatia" de flori pe care o fac nu este creatie, e simpla si facuta ca sa fie facuta. Multi nu stiu ce inseamna design floral, e dificil, solicitant si ceva facut cu suflet si talent se vede imediat. Florile trebuiesc ingrijite, iar din fotografii nu intrezaresc decat flori neglijate, ca sa nu ma exprim altfel. S-au pozitionat ieftini si la volum de multe ori, iar daca esti in cautarea unui florist bun nu cumperi de la o astfel de florarie, iar persoanele cu bani si pretentii stiu despre ce vorbesc.
 
17/02/2010 14:24
@Andreea Serban

Salutare Andreea, Eu zic ca ne-au observat altii pe noi in ultima vreme ceea ce e destul de logic avand in vedere ca suntem deja de peste 3 ani pe piata si comunicam online in mod continuu. Despre volume de vanzari da-mi voie sa nu comentez dar desre creatie da-mi voie sa-ti cer detalii despre ce spui tu ca nu 'merge'. Eventual printr-un mail catre mine ;)
Nu prea inteleg cum neglijezi sau nu o floare, deci hai sa vorbim.
 
Andreea Serban a spus:
17/02/2010 23:17
Nu cred ca isi are rostul aceasta discutie, iar tot ce am invatat ... Vorbim de 13 ani de experienta, studiu, creatie si nu cred ca as putea sa dau informatiile pur si simplu prin email cuiva, doar de dragul unei controverse. Iar ca si sfat pe viitor: invatati sa acceptati si criticile, nu trebuie sa combateti fiecare om care isi spune o parere diferita de "laude". Iar ideea de "neglijare" este atent aleasa, nu este cazul sa fie luata in deradere, daca nu cunosti sensul unei asocieri e cuvinte, mai bine nu mai deschizi discutia. Multumesc oricum pentru raspuns, acum sunt lamurita de calitatea generala a informatiilor.
 
18/02/2010 10:17
Tocmai pentru aceasta experienta vreau sa staim de vorba. Daca se poate.
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 08 Mai 2021, 00:09
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter