- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Seful retelei sociale TPU.ro: Pana la finalul anului vom ceda circa 20% din proiect unui investitor

17 Aug, 09:32 • emanuel.ceciu
Reteaua sociala TPU.ro, detinuta de divizia online a Realitatea-Catavencu, F5, si compania TreeWorks, urmareste sa atraga un investitor caruia sa-i cedeze pana la 20% din proiectul auto-evaluat la "un minim de 2 mil. euro". Citeste despre planurile lui Catalin Tenita (foto), seful TreeWorks, mai jos.
Seful retelei sociale TPU.ro: Pana la finalul anului vom ceda circa 20% din proiect unui investitor

TPU.ro este un proiect tanar, lansat in 2009, care a reusit sa depaseasca ca numar de unici pe „veteranul” retelelor sociale autohtone, Neogen.ro. TPU.ro este detinut in pondere de 30% de TreeWorks, actionarul majoritar fiind insa F5, divizia de online a Realitatea-Catavencu. Site-ul este unul de „intrebare-raspuns”, similar cu Yahoo Answers.

„Suntem in plin proces de cautare a unui investitor, intern sau extern”, spune Catalin Tenita. „Avem discutii cu parteneri locali dar si externi, vom alege pe cel mai bun si anul acesta se va concretiza”, sustine el.

Ponderea de circa 20% va fi cedata, in principiu, de F5. „Vreau sa se inteleaga ca nu vrem sa vindem un business ci sa atragem participare la un concept, un proiect atragator. Foarte multi antreprenori din Romania fac un business pentru a-l vinde, noi vrem sa-l dezvoltam cu ajutorul know-how-ului si al banilor primiti de la viitorul sau viitorii parteneri”, a mai spus Tenita, pentru DailyBusiness.ro.

Scenariul cel mai rau pentru TPU.ro anul viitor ar fi ca proiectul sa genereze venituri suficiente doar pentru ca proiectul sa se pastreze pe break-even. „In mod normal insa, ar urma sa generam profit”. Cel mai bun scenariu ar fi ca TPU.ro sa atraga un investitor si sa se lanseze, localizat, pe alte 2-3 piete regionale.

In prezent, proiectul are circa 90.000 de useri inregistrati si atrage peste 1,2 mil. de unici pe luna.