- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Site-ul Trilulilu.ro isi instaleaza un \”scut\” impotriva pirateriei muzicale

22 Feb, 13:21 • Redactia DailyBusiness
Trilulilu va implementa pana la sfarsitul lunii iunie, pe site-ul sau, o masura tehnica de protectie pentru identificarea si combaterea pirateriei muzicale, au anuntat reprezentantii companiei.
Site-ul Trilulilu.ro isi instaleaza un \scut\ impotriva pirateriei muzicale

Pentru acest proiect, compania a semnat un parteneriat cu Asociatia Industriei Muzicale din Romania (AIMR), la sfarsitul lunii ianuarie 2010. Acordul va asigura respectarea drepturilor de autor pentru produsele ce apartin producatorilor de muzica, membri ai AIMR si care sunt accesibile pe site-ul Trilulilu.

Astfel, prin implementarea unei masuri tehnice de protectie (amprentare digitala a continutului) Trilulilu va putea filtra informatia de pe propriul site, identificand fonogramele si videogramele din repertoriul membrilor AIMR.

Aceasta masura va permite producatorilor sa sesizeze reproducerile neautorizate, dar si sa beneficieze de promovare proprie sau de venituri viitoare sub forma publicitatii online sau a download-ului legal.

Tehnologia va fi introdusa pana la data de 30 iunie 2010.

Discutiile au fost concluzionate dupa cateva luni de negocieri, Trilulilu fiind asistat de catre casa de avocatura Biris Goran si prof.univ.dr. Lucian Mihai.

Trilulilu s-a angajat sa incheie contracte de licenta cu toti membri AIMR pentru utilizarea fonogramelor si videogramelor din repertoriul acestora pe site-ul companiei, avand in acest moment deja semnate astfel de contracte cu o parte dintre membri AIMR.

AIMR va promova in viitor noi forme de colaborare si cu alti furnizori de continut online, in incercarea de a-i determina pe acestia sa implementeze masuri tehnice de protectie.

Trilulilu este o comunitate on-line, unde vizitatorii pot urmari si contribui cu clipuri video, audio si imagini.

Parte din parteneriat este si Hostway, societate de hosting la nivel global, este prezenta in 13 tari cu 15 data centere, 17 centre operationale si peste 700 angajati.