NEW MEDIA, CARIERE

SRI: Transgaz si Romgaz, tinte ale atacurilor cibernetice

18 iunie 2014, ora 10:13 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
gaz.jpg
Mai multe companii si institutii publice din Sibiu "care gestioneaza infrastructura critica" au fost, in 2013, tintele unor atacuri cibernetice, printre acestea numarandu-se Transgaz si Romgaz, afirma directorul adjunct al Serviciului Roman de Informatii (SRI) Sibiu, Constantin Calance.

Directorul adjunct al SRI Sibiu, Constantin Calance, a fost intrebat daca au existat institutii publice si companii din judetul Sibiu care au fost tinte ale unor atacuri cibernetice.

"Au fost institutii care au fost supuse atacurilor cibernetice si aici tin sa multumesc reprezentantilor institutiilor care au inteles sa sesizeze si sa ne asigure asistenta necesara pentru a interveni in astfel de situatii. Au fost si institutii si companii nationale, detinatoare, care administreaza, care gestioneaza infrastructura critica",áa declarat Constantin Calance, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, 5 companii si institutii sibiene au fost atacate cibernetic anul trecut.áIntrebat daca printre companiile nationale vizate de atacuri cibernetice in 2013 se numara Romgaz si Transgaz, Calance a raspuns: "Da, sigur ca da".Si contul Yahoo al directorului SRI George Maioráa fost spart de hackerul "Guccifer", cel care a publicat corespondenta dintre Corina Cretu si Colin Powell, scria site-ul Thesmokinggun.com in ianuarie.

"Este vorba de un email privat vechi al domnului Maior, folosit de dinainte de a deveni director al Serviciului si nu il folosea decat pentru zona academica. Primea corespondenta exclusiv pentru zona academica si era gestionat de un asistent pentru acest scop. Se vor lua toate masurile legale pentru asemenea situatii, iar źMicul Guccifer╗ va fi o data prins si judecat conform legii", a declarat atunci purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava.

Tribunalul Bucuresti l-a condamnat luna aceasta pe hackerul Marcel Lazar Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer, la sapte ani de inchisoare cu executare.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 15 Iunie 2021, 04:15
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter